Haberler

Kopenhag'da Öldürülen Türk Genci Cem, Gözyaşları ile Anıldı

Kopenhag'ın Frederiksberg semtinde oturdukları apartmanların önünde 8-10 kişilik bir grubun saldırısına uğradıktan sonra kaldırıldığı Kopenhag üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren 21 yaşındaki Cem Aydın, saldırıya uğradığı yerde yüzlerce...

Kopenhag'ın Frederiksberg semtinde oturdukları apartmanların önünde 8-10 kişilik bir grubun saldırısına uğradıktan sonra kaldırıldığı Kopenhag üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren 21 yaşındaki Cem Aydın, saldırıya uğradığı yerde yüzlerce kişinin katıldığı törenle anıldı. Tam bir sessizliğin hakim olduğu tören alanı, büyük oğlu Doğu'nun kolunda alana gelen anne Ziynet ve kızının hıçkırıkları ile sessizliğini bozdu. Acılı aileyi o vaziyette gören onlarca kişi gözyaşlarına hakim olamadı.

Cem'in annesi ve kızkardeşi resminin bulunduğu çiçeklerin üzerine yığılarak hıçkırıklara boğuldu. Anne Ziynet oğlunun resmini çiçeklerin arasından alıp bağrına basarken "Neden?" diye sordu. Bir köşede de baba Haşim Doğan, Türkiye'den gelen Cem'in halası ve eniştesi ile sessiz sessiz gözyaşları döktü. Frederiksberg semtinin göçmen asıllı belediye meclisi üyesi Ali Maktabi tarafından düzenlenen törene yüzlerce Türk, göçmen ve Danimarkalı katıldı. Danimarkalılar, baba Haşim Aydın'a sarılarak gözyaşları dökerken, doktor olan ağabey Doğu'nun, aileyi dim dik ayakta tutmakta zorluk çektiği görüldü. Ali Maktabi, benzeri törenlerde normal olarak bir dakikalık saygı duruşu yapıldığını Cem için 10 dakikalık saygı duruşuna davet ettiğini belirterek, "Saldırıyı politik bir saldırı olarak yorumlamamak gerekiyor ancak artan şiddet olayları bizleri çok endişelendiriyor. Umarım polis suçluları en kısa zamanda adalet önüne çıkarır" dedi. 10 dakikalık saygı duruşunun ardından Cem'in saldırıya uğradığı yere çiçekler bırakıldı, mumlar yakıldı törene katılanlar saatlerce oradan ayrılmadılar.

SABRIMIZ ZORLANIYOR

Törenden sonra bayanlar Anne Ziynet Aydın'ın evine çıkarken, erkekler de bina kompleksinin toplantı salonunda bir araya geldiler. Baba Haşim Aydın "Suçluların halen daha bulunamamış olması sabrımızı zorluyor. Polisi suçlamak istemiyorum ama Frederiksberg semti gibi işlek bir yerde, 8-10 kişi, üstelik bazıları maskeli yarım saatten fazla, pusu kuruyor, oğlumu kovalıyor, yakalıyor ve öldüresiye dövüyorlar ama kimse görmüyor. Bu mümkün değil. İnsanların, insanlık adına polise başvurup gördüklerini, bildiklerini anlatmalarını bekliyoruz. Korkmaları için neden yok çünkü polis kimliklerini gizli tutacak. Oğlumun cenazesini de henüz teslim etmediler. Türkiye'den Avusturya'dan, Almanya'dan cenaze içen gelen yakınlarımız var. Cenazeyi defnetmemizi bekliyorlar. Beklemek ölümden beter. Türk makamları da polise biraz baskı yaparsa seviniriz" dedi. Öte yandan çok sayıda cinayet masası polisinin günde 18 saat mesai yaparak olayı aydınlatmaya çalıştıkları polis için en önemli zamanın cinayetten sonraki ilk bir kaç hafta olduğu bildirildi. Polisin elinde bazı ipuçları bulunduğu ancak suçluları yakalamak için yeterli olmadığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cem Aydın Kopenhag Türkiye Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Bakmadan Geçme

15 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title