Haberler

Köpek Zehirlemekten 3 Yıl Hapis İstemi ile Yargılanıyor

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, bir köpeği zehirleyip, ölümüne sebep olmak suçlamasıyla 3 yıla kadar hapsi istenen 49 yaşındaki Zeki Duman'ın yargılanmasına başlandı.

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, bir köpeği zehirleyip, ölümüne sebep olmak suçlamasıyla 3 yıla kadar hapsi istenen 49 yaşındaki Zeki Duman'ın yargılanmasına başlandı. Duman, ilk kez çıktığı hakim karşısında, havlamalarından rahatsız olduğu köpeğe taş attığını ama zehirlemediğini söyledi.

Mudanya'nın Altınkum Mevkii'nde geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda, sahiplendiği sokak köpeğinin evinin önüne ağzından salyalar akarak geldiğini gören Ayşe Kaya, köpeği veterinere götürdü. Zehirlendiği belirtilen köpek, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kaya, olaydan bir gün önce köpeğe taş atıp ardından öldüreceğini söylediğini iddia ettiği Zeki Duman hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın ardından Zeki Duman hakkında, "Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldürme" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

TAŞ ATTIM

Mudanya Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıkan Duman, "Gece havlamalarından rahatsız olduğum için taş attım ancak zehirleme olayını kabul etmiyorum" dedi. Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Duruşma çıkışı konuşan Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ümran Babacan, çok üzücü bir duruşmaya girdiğini belirterek, "Bir hayvan severimiz o köpeği aç susuz kalmaması ve hastalandığında tedavi ettirilmesi için sahiplenmiş. Ama bu köpek insanların şiddetine maruz kalarak öldürülmüştür. Bizler o zavallı köpeğin sesi ve Bursa Barosu olarak duruşmayı takip ediyoruz ve sonuna kadar da bu konunun takipçisi olacağız" diye konuştu. - Bursa / Mudanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Kaya Altınkum Mudanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title