Haberler

16 derslikli özel eğitim uygulama okulu için protokol imzalandı

Güncelleme:

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Tacirler Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nca yaptırılacak özel eğitim uygulama okulunun protokolü imzalandı.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Tacirler Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nca yaptırılacak özel eğitim uygulama okulunun protokolü imzalandı.

Kocaeli Valiliğinde düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Seddar Yavuz, toplumun en dezavantajlı bireylerinin engelliler olduğuna işaret ederek, engellilere yönelik bir uygulama okulunun yapılmasına vesile oldukları için çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

"Zenginlik vermekle olur. Eğer veremiyorsanız ne gönlünüz zengin ne de malınız mülkünüz var demektir." diyen Yavuz, şunları aktardı:

"Zenginliğin ve varlığın hayırda harcanması daha bir nasip, kısmet işidir. Allah hem bol kazanç versin hem de kazandıklarımızı hayırlı işlerde harcama nasip etsin. Çok heyecanlı ve mutluyuz çünkü meslek hayatım boyunca en çok önem verdiğim ve her gün de kapısına gittiğim çok sayıda engelli var. Engelli ailelerin çektiği çileyi, ıstırabı, üzüntüyü biz biliyoruz. Bu alana yapılan yatırımın diğer alanlardan daha çok ihtiyaç olduğunu da biliyoruz. Sizden Allah razı olsun. Tebrik ediyor, kutluyoruz. Bol ve bereketli kazançlar diliyorum. Yakın zamanda inşallah başka protokollerle bir arada olmak istiyoruz. Siz bol kazanın ki bol bol hayır yapın, bunu diliyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ise engellilerin eğitimine yönelik yapılan yatırımları önemsediklerini belirterek, hayırsever iş adamına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Tacirler Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Başkanı Alaettin Tacir de Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz'un okul için yer tahsis etme konusunda büyük emekleri olduğunu kaydederek, gönüllerine göre bir yer bulunduğunu aktardı.

Otistik çocuklar için daha önce de bir okul yaptırdıklarını anımsatan Tacir, "Okul yatırımı önemli ama otistik çocuklar için yapılan okulun verdiği haz bambaşka. Bize nasip oldu." dedi.

Tacir, okul inşasını kısa zamanda tamamlamayı planladıklarını, okulu yapmakla işlerinin bitmediğini, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına da burs vereceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Yavuz, Çelik ve Tacir, Tacirler Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun yapım protokolünü imzaladı.

Toplam inşaat alanı 3 bin 511 metrekare olan okul, bodrum ve 2 kat üzerine 16 derslik, yemekhane, konferans salonu, 5 iş atölyesi, beden eğitimi salonu, kantin, sığınak ve idari odalardan oluşacak.

Kaynak: AA / Güncel

Hisarcık Kocaeli Darıca Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title