Haberler

Kızı Sera, Dink'in Yüzünü Logoya Çizdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülmesinden Sonra Ailesinin Girişimiyle Kurulan "Uluslararası Hrant Dink Vakfı", İstanbul'daki Merkezinde Çalışmalarına Başladı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinden sonra ailesinin girişimiyle kurulan "Uluslararası Hrant Dink Vakfı", İstanbul’daki merkezinde çalışmalarına başladı.

Dink’in görsel sanatlar eğitimi gören kızı Sera Dink’in tasarladığı vakıf logosunda, Hrant Dink’in gri üzerine beyaz tondaki yüz silueti kullanıldı. Hrant Dink’in kardeşi Orhan Dink, "Sera başından beri ’logoyu ben yapacağım’ dedi. Bu süreçte hep o çalıştı. Fikir aile tarafından ortak karara dönüşünce grafikerle birlikte tasarımı detaylandırdı" dedi. Hrant Dink’in hayata bakışını ve kucaklayıcı üslubunu yaşatmayı hedefleyen vakıf, diyalog, barış ve empati kültürünü geliştirmeyi tüm faaliyetlerinin temeli olarak tanımlıyor. Uluslararası Hrant Dink Vakfı, çocuk ve gençlerin gelişimine yönelik projeler yürütmenin yanı sıra, Türkiye, Ermenistan ve Avrupa toplumları arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, milliyetçilikten arındırılmış tarih araştırmaları, Türkiye-AB ilişkilerinin derinleştirilmesi, toplumlararası yakınlaşma gibi konularda projeler üretecek ve uygulayacak. Bu amaçlar ışığında her yıl bir ödül verecek olan vakıf, eğitim, kültür ve sanat alanlarında çalışmalar yapacak. Hrant Dink’in anısına kitap hazırlanması, kısa metrajlı film yarışması, müzik, dans ve edebiyat festivali, yaz okulları gibi çalışmalar planlanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title