Haberler

Kılıçdaroğlu, 'Bayrak Kavgası' İçin Aldırmaz'a Teşekkür Etti

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çelenk töreninde Vali Avni Coş'la tartışan Büyükşehir Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ı arayıp, teşekkür etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma töreninde Türk Bayrağı rozet dağıtımı konusunda Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile aralarında sert tartışma geçen Adana Büyükşehir Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ı telefonla arayıp, teşekkür etti.

CHP Genel Merkezi Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ı telefonla aradığı bildirilip, görüşme "Kılıçdaroğlu'ndan bayrağımıza sahip çıkan Adana Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a teşekkür" başlığıyla açıklandı. Yazılı açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sayın Başkan, AKP'li bakanların ve bayrağımıza saygısız bazı AKP'li yöneticilerin, bayrağımız önlerinden geçerken, oturdukları yerden ayağa kalkmadığı bir süreçten geçiyoruz. Siz, çok üzüntü verici bu süreçte ve çok anlamlı bir günde, Cumhuriyet Bayramımızın 90'ıncı yılı kutlanırken, bayraklı rozet dağıtarak, hem bayrağımıza sahip çıktınız, hem AKP Valisi'ne hak ettiği dersi verdiniz, hem de bayrağımızı yükseklerde dalgalandırdınız. AKP Valisi'nin engellemelerine rağmen bayraklı rozeti vatandaşlarımızın yakalarına taktınız. Bu saygın davranışınız nedeniyle sizi hem kutluyor, hem de teşekkür ediyorum."

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, "Sayın Kılıçdaroğlu aradı, desteklerini bildirdi. Sadece bunu söyleyebilirim" dedi.

28 Ekim günü Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı kapsamında çelenk koyma töreni öncesi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, üzerinde belediye logosu ve ismi yazılı kağıtlara tutturulmuş Türk Bayrağı rozetlerini vatandaşlara dağıttırmış, kendisi de milletvekilleri ve belediye başkanlarına bizzat hediye etmişti. Tören alınan gelen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile bu duruma çok sert tepki gösterip, Zihni Aldırmaz ile tartışmıştı.

Vali Coş'un "Bayrağın üzerine ismini yazma, törenin üzerine gölge düşürme. Büyükşehir Belediyesi senin babanın çiftliği değil" demesi üzerine, Aldırmaz da "Bana bak vali isen valiliğini bil" diye bağırmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Hüseyin Avni Coş Zihni Aldırmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title