Haberler

Kent Konseyi Kavramı Karacabeylilere Anlatıldı

Pala, yaptıkları çalışmalarla diğer illere örnek olduklarını söyledi.

Karacabeylileri tek çatı altında toplayan Bursa Karacabey Ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel 'Tanış Gecesi'ne konuk olan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, yaptıkları çalışmalarla diğer illere örnek olduklarını söyledi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa Karacabey Ve Köyleri Kültür Ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen 'Tanış Gecesi' etkinliğinin konuğu oldu. Bursa'nın sahip olduğu köyleri, beldeleri ve kültürleriyle çok önemli bir kent olduğunu söyleyen Başkan Pala, Bursa'da yaşamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Bursa Kent Konseyi bünyesinde birçok dernek ve kuruluş olduğunu ifade eden Pala, "Kent Konseyleri çatı kuruluşudur. Derneklerin, vakıfların, partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, akademik ve meslek odalarının çatı kuruluşudur. Ancak bu çatı kuruluşun esas temeli derneklerdir. Derneklerin de en aktif kısmı hemşehri dernekleridir. Bursa Kent Konseyi bünyesinde oluşturduğumuz Bursa Kent Konseyi Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu ile derneklerimizi bir araya getiriyoruz ve çalışmalarına destek veriyoruz" dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının modern dünyada önemli yerleri olduğunu anlatan Pala, demokrasilerde siyasi partilerin olmazsa olmaz olduğunu, ancak siyasi partilerin iyi çalışması için sivil toplum kuruluşlarının yönlendirmesine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Toplumsal kuruluşların güçlü olması, derdini iyi anlatması durumunda siyasi partilerin de ihtiyaçları karşılayacağını aktaran Pala,"Bu döngü, modern toplumlarda iyi şekilde işler.

Türkiye'de de sivil toplum kuruluşları gelişiyor. Hemşehri dernekleri çalışmalarını bilinçli şekilde yapmalıdır. Bölgeciliğe kaydırılmamalıdır. Bursa gibi her nimetin olduğu bölgede yaşayan insanların dağlık bölgelerde, kırsal kesimlerde yaşayan insanlar için de çalışması gerekir. Önce kendimiz ve ailemiz için çalışmalıyız. Sonra çevremiz ve kentimiz için, ardından ülkemiz için çalışmalıyız. Bursa'da yaşayanların hedefleri büyük olmalıdır" diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi'ne seçimle iş başına geldiklerini, yaptıkları çalışmalarla diğer illere örnek olduklarını kaydeden Pala, birçok ilki Bursa Kent Konseyi bünyesinde hayata geçirdiklerini dile getirdi. Kent Konseyi yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Pala, tüm dernek üyelerini çalışmalara gönüllü olarak katılmaya davet etti.

Karacabey ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ise, toplantıya katılarak bilgi aktaran Başkan Pala'ya teşekkür etti. Bursa Kent Konseyi'nin, Türkiye'de kent konseylerinin nasıl işletileceğini en iyi şekilde gösterdiğini belirten Ceylan, yapılan projelerle kente büyük katkı sağlandığını ifade etti. Semih Pala'nın kent konseyi bayrağını ülkeye örnek olacak şekilde ileriye taşıdığını söyleyen Yüksel, insanların hiçbir zaman siyasi kimliklerine bakmadıklarını, kişilerin işleriyle ilgilendiklerini dile getirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Semih Karacabey Türkiye Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title