Haberler

Kazada Kurtarma Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Erzincan'da Karayolları Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte polislerin senaryosunu yazdığı 'Kaza Tatbikatı' gerçeği aratmadı.

Erzincan'da Karayolları Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte polislerin senaryosunu yazdığı 'Kaza Tatbikatı' gerçeği aratmadı. Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Murat Günay ve yardımcıları tarafından yazılan oyunda, cep telefonunu açmaya çalışan bir sürücünün yaptığı kaza ve sonrasında yaşananlar anlatıldı. Polislerin rol aldığı oyun ilgi gördü.

Erzincan'da belediye önünde düzenlenen etkinliğe Vali Vekili Mehmet Kurt, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ile birlikte polisler ve vatandaşlar katıldı. Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Murat Günay ile yardımcıları tarafından yazılan 'Kaza Tatbikatı' adlı oyunda Afet ve İlk Yardım ekipleri de rol aldı. Cep telefonunu açmaya çalışan bir sürücünün yaptığı kaza ve sonrasında yaşananların anlatılığı oyun gerçeği aratmadı.

Senaryo gereği, camları kırılan ve kaportası ezilen bir otomobil içinde sıkışan iki kişiye ilk olarak ilk yardım yapıldı. Bu sırada çevrede toplanan meraklı kalabalığı motosikletli polis uzaklaştırmaya çalıştı. Kaza yerine gelen 112 Acil Servis ve Afet ekipleri tarafından sürücünün yanında oturan kişi sıkıştığı yerden çıkarıldı. Bu sırada kadın polis memuru, canlandırdığı yaralı yakını rolü ile izleyenlerden tam not aldı. Sıkışan sürücünün de kurtarılmasıyla birlikte oyun sona ererken, izleyiciler ekipleri uzun süre alkışladı.

TRAFİKTE CEP TELEFONU KAZA NEDENİ

Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Murat Günay, otomobilde seyir halindeyken vatandaşların cep telefonu ile konuşmasının kazalara neden olduğunu söyledi. Bu konuda vatandaşları uyaran Murat Günay, "Sürücüler trafikteyken telefonla konuşmamalı. Çok önemli ise müsait bir yere arabayı çekip öyle konuşsunlar. Cep telefonunun yanı sıra emniyet kemeri takmak da çok önemli. Amacımız trafik kazalarını en az seviyeye indirebilmek" diye konuştu.

TATBİKATI GERÇEK SANDI, CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLEDİ

Kars'ta ise Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü önündeki caddeye kaza yapan bir otomobil konuldu ve güvenlik çemberine alındı. UMKE, 112 Acil Servis ambulansı ve itfaiye taşıtlarının aynı anda siren çalarak caddeye girmesi tatbikattan habersiz vatandaşların yüreğini ağzına getirdi. Otomobil içinde sıkışan yaralının kurtarılma çalışmalarına tanık olanlar dikkatle çalışmaları izledi. Çevredekilerden Aydın İnik de polis memurunun "tatbikat" demesine karşın cep telefonu ile kayıt yaptı. Ağır yaralanan ve koltuğuna sıkışan sürücü ortak çalışma ile kurtarıldı.

Otomobilde sıkışan yaralının zarar görmeden kurtarılması için nelere dikkat edilmesi gerektiğini gözler önüne seren tatbikatı Vali Eyüp Tepe, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Polis Başmüfettişi Ali Gür, Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kıyas Alp, Kars Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

RD-BA(KS/CK) - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turgay Yüksel Erzincan Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title