Haberler

Kayseri'ye Objektif Bakış

Türkiye’nin önemli fotoğrafçıları ve önemli gazetelerin foto-muhabirleri “Canon Avrasya Kayseri-Kapadokya Fotoğraf Turu” programı kapsamında Kayseri’nin tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğrafladılar.

Türkiye'nin önemli fotoğrafçıları ve önemli gazetelerin foto-muhabirleri "Canon Avrasya Kayseri-Kapadokya Fotoğraf Turu" programı kapsamında Kayseri'nin tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğrafladılar.

Canon Avrasya Kayseri-Kapadokya Fotoğraf Turu kapsamında Kayseri'ye gelen fotoğrafçılar Erciyes'e de çıktı. Şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin fotoğrafladıktan sonra Erciyes'te çekimler yapan fotoğrafçılar Kayseri ile ilgili övgü dolu sözler sarf ettiler.

"KAYSERİ, TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR"

Fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral, "Ülkemiz çok zengin; ama bazı şehirlerimiz daha da zengin. Hem yerel kültürü, tarihi; hem korunan kültürü ve doğası. Bunu değerlendiren doğru anlayışlar burada var. Kayseri, Türkiye için önemli bir şehir. Şu anda, Erciyes'in yamacında, Tekir Bölgesi'nde kış sporları yapan insanların buluşmasını görüyorum. Aynı zamanda gastronominin de özelliklerini görüyorum. Kayseri sadece Erciyes ve onun yamacındaki kardan ibaret değil. Bu bölgedeki eski sulak arazilerle doğanın bize vermiş olduğu bir miras var. Bunun koruması da çok önemli. Mesela, ben burada yılkı atlarıyla buluştum. Şu anda dünyada fotoğraf tutkunlarının en çok aradığı olayı biz Kayseri'de yaşıyoruz. Sabahleyin dünyanın yine en önemli cennetlerinden birisi olan saz cennetindeydik. Burada sazla yaşamlarını sürdüren insanların, yaşamlarına tanık olduk. Bütün bunlar doğru ölçeklerle yapılıyor. Umarım hep böyle devam eder. Bizden sonraki kuşaklara da daha iyi bir şekilde devrederiz" dedi.

"KAYSERİ'DEKİ HAZİNENİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ"

Fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven ise, "Kayseri benim çok sevdiğim bir bölge. Sıklıkla da geliyorum. En son bundan 1 ay önce yine Erciyes Fotoğraf Festivali için gelmiştim. Bugün yine buradayız. Kayseri, hem gastronomi turizm açısından çok önemli, hem doğa turizm açısından çok önemli hem de tarihi açıdan çok enteresan. Dolayısıyla tüm bunların bir arada oluşu biz fotoğrafçılar için bulunmaz bir nimet. Bu hazinenin kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Buraya erişemeyen ya da burayı bilmeyen insanlara, burayı en doğru şekilde, hak ettiği şekilde tanıtmak gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"KAYSERİ, GEZGİNLER İÇİN DE ÖNEMLİ BİR DEĞER"

Nuri Çorbacıoğlu da, "Canon Avrasya'nın her yıl düzenlediği lansman gezisi için bu yıl Kayseri'ye güçlü bir ekiple gelindi. Coşkun Aral, Mustafa Seven, Ahmet Erdem gibi önemli isimler var. Cuma, cumartesi ve pazar günleri Kayseri'yi birlikte keşfettik. Bu keşif sırasında önce yılkı atlarına gittik. Fotoğrafçıların gözde mekanlarından birisi olan ve artarak devam edecek yılkı atlarını fotoğrafladık. Tabii ki gelen misafirlerimize Kayseri tatlarını sunduk. Küçük bir Kapadokya turu yaptık ve bu turdan sonra Sultan Sazlığı'nda gün batımını izledik. Pazar günü de Erciyes Kayak Merkezi'ne geldik. Son dönemde dünyadan ve Türkiye'den fotoğrafçılar Kayseri'yi tercih ediyorlar. Bu geziler diğer gezginleri ve diğer seyahat severleri de buraya yönlendirecektir. Çünkü, sadece fotoğrafçılar için değil, gezginler için de Kayseri önemli bir değer" şeklinde konuştu.

Canon Türkiye Ürün Uzmanı Mert Gündoğdu ise, "Üç günden beri Kayseri'deyiz. Basın mensubu arkadaşlarımız ve fotoğraf duayenleriyle beraber çok güzel zaman geçirdik. Erciyes harika. Ben hayatımda hiç kayak yapmadım. Çok merak ediyordum. İnsanlar gerçekten çok eğleniyor. Çok güzel bir ortam var burada. Mutlaka herkes Erciyes'e gelsin" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kayseri Avrasya Canon Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title