Haberler

Kayseri Erü Rektörü Güven: Önce Kendimiz İçin Üretmeliyiz

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Türkiye'de sanayicinin bir üretim yaptığı zaman (Bunu hangi ülkeye satabilirim) diye düşündüğünü belirterek, "Ülkemizde beyin gücü ve teknolojik altyapı var. Tek eksiğimiz, ilk önce ülkemiz için üretme düşüncesidir.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Türkiye'de sanayicinin bir üretim yaptığı zaman (Bunu hangi ülkeye satabilirim) diye düşündüğünü belirterek, "Ülkemizde beyin gücü ve teknolojik altyapı var. Tek eksiğimiz, ilk önce ülkemiz için üretme düşüncesidir. İlk önce kendimiz için yapalım, ülkemiz için yapalım ama en güzelini yapalım" dedi.

ERÜ Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öncülüğünde, Enerjist Kulübü tarafından 20 kişilik bir ekip tarafından yapılan ve TÜBİTAK özel ödülüne layık görülen elektrikli otomobil 'VoltaCar' için tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altan, projenin sponsorları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Toplantıda konuşan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, devletin yerli ve milli otomobil üretme gibi bir hedefi bulunduğunu vurgulayarak, ??Türkiye'de bu tür üretimleri yapacak, projeler geliştirecek beyinler var. Bilim insanı eksiğimiz yok. Teknolojik altyapı olarak da bir sıkıntımız yok. Herşeyi üretiyoruz, başkaları adına üretiyoruz ama üretiyoruz. Biz bir şeyi üretirken, (bunu nereye satabiliriz) diye düşünüyoruz. Biz ürettiğimizi (hangi ülkeye satarız), (kaç ülkeye satarız), (ne kadara satarız) diye yola çıktığımızda, işin sonunu getiremiyoruz. Ancak Güney Kore'ye baktığımızda, ilk üretime başladıklarında, dışarıya satmak için hiçbir şey yapmamışlar. İç ihtiyaçlarını karşılamak için üretim yapmışlar. Ancak şimdi dünyanın her yerine ürettiklerini satıyorlar. Biz de ilk önce kendimiz için yapalım, ülkemiz için yapalım ama en iyisini yapalım. Bu düşünce, devamını getirecektir. İnşallah ileride sokaklarda daha çok Voltacar görürüz ve bizler de işlerimize bunlarla gider geliriz" ifadelerini kullandı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altan da, Erciyes Üniversitesi'nin Türkiye'deki sıralama ve başarı durumuna bakarak, Mühendislik Fakültesinin de, bu duruma uyum sağladığını ve çok güzel teknolojik araştırmalarla eğitimini-öğretimini sürdürdüğünü bildirdi. Prof. Dr. Altan, "Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü de, çok genç bir bölüm olmasına rağmen, çok ciddi adımlar adıyor ve bizler de bunları heyecanla takip ediyoruz. Voltacar'ı üreten Enerjist Kulübü'nden bahsediyoruz. Voltacar'ı üreten 20 kişilik bir ekipten bahsediyoruz. Yapılan bu çalışmaların zaman içerisinde daha büyük fikirlere doğru adımlar atmada önemli olacağını düşünüyorum. TÜBİTAK yarışmasında gelen bu ödülü önemsiyoruz. Bu çalışmaların artarak devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra projeye sponsor olarak destek veren kişi ve kuruluşlara plaket verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Güven Fatih Altan Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

Bomba iddia! Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş'a transfer oluyor

Bomba iddia! Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş'a transfer oluyor

ABD'de satılık köy! Tamamı için 213 milyon lira talep ediliyor

ABD'de satılık köy! Tamamı için 213 milyon lira talep ediliyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title