Haberler

Kayseri'de Okul Malzemelerinde Zararlı Madde Denetimi

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, okulların açılması ile birlikte piyasada satışı artan ve zararlı madde içerdikleri ifade edilen kırtasiye malzemeleri ve kıyafetlerine yönelik olarak vatandaşları elektronik tabela ile uyarıyor.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, okulların açılması ile birlikte piyasada satışı artan ve zararlı madde içerdikleri ifade edilen kırtasiye malzemeleri ve kıyafetlerine yönelik olarak vatandaşları elektronik tabela ile uyarıyor. Kayseri Ticaret Müdürlüğü ise 260 ürün üzerinden okul malzemelerini denetledi ve alınan örnekleri zararlı madde içerip içermediklerinin belirlenmesi için İstanbul'da bulunan Bakanlık laboratuvarına gönderdi.

Zararlı madde içeren okul malzemeleri konusuna vatandaşların dikkatini çekmek isteyen Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan polis noktadaki elektronik tabelada uyarıcı ifadelere yer verdi. Polis noktada bulunan elektronik tabelaya, lazer yazı uygulaması ile bazı okul kırtasiye malzemelerinin bağımlılık etkisi gösteren zararlı maddeler içerdiği yazılarak, veliler özellikle 'kokulu kırtasiye' konuda uyarıldı.

Diğer yandan eğitim- öğretim yılı hareketliliği ile birlikte Kayseri Ticaret Müdürlüğü de kırtasiye malzemeleri, okul kıyafetleri ve ayakkabılarına yönelik denetimlerini ilk etapta tamamladı. Kayseri'de 260 ürün üzerinde yapılan denetimde bu alanda faaliyet gösteren işletmeler, Ticaret Müdürlüğü'nce yakın takibe alındı. Bu işletmelerdeki ürünlerden alınan örnekler ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın İstanbul'da belirlediği laboratuvarlarda gönderildi. Ticaret Müdürü Alaattin Fırat, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Tehlikeli Kimyasal Madde İçeriğine Yönelik Piyasa Gözetimi ve Denetimine İlişkin Tebliği ile birlikte su matarasından, çanta, kalem, pastel boyaya ve önlüğe kadar ürünlerden alınan ve gönderilen numunelerin sonucunu beklediklerini söyledi.

Fırat, "Eğer ürünlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanırsa o ürün yalnız Kayseri'de değil, dağıtıldığı tüm illerde de piyasadan toplatılacak. Marka kamuoyuna açıklanacak. Ürünün üretimini yapan ve piyasaya dağıtan işletmelere de ağız cezalar verilecek. Biz bu konuda gerekli tüm denetimleri Bakanlığımız öncülüğünde yapıyoruz. Ekiplerimiz iş başında. Vatandaşlarımız da bu konuda yaşadıkları sıkıntıları, Alo 175 olarak belirlenen Tüketici Şikayet Hattı'na da iletebilir" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Fırat Gümrük İstanbul Kayseri Politika Güncel Haberler

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title