Haberler

Kaybolan Çocuğun Cesedi Barajda Bulundu

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 4 gün önce keçi otlatmak için evden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 12 yaşındaki Emrah Öztürk'ün cesedi Eşen-2 Barajı'nda bulundu.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 4 gün önce keçi otlatmak için evden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 12 yaşındaki Emrah Öztürk'ün cesedi Eşen-2 Barajı'nda bulundu.

Fethiye'nin Kemer Beldesi'ne bağlı Ören Köyü'nde oturan Kemer İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Emrah Öztürk, 20 Eylül'de ağabeyi 14 yaşındaki Sedat Öztürk ile birlikte keçi otlatmak için Karanlık Kanyon Mevkii'ne gitti. 2 kardeş, kanyonun farklı bölgelerine giderek kendilerine buluşma yeri ve saati belirledi. Fakat buluşma saati geldiğinde Emrah Öztürk buluşma noktasına gitmedi. Bunun üzerine Sedat Öztürk, kardeşinin eve gitmiş olabileceğini düşünerek keçileri de alıp evine döndü. Emrah'ın keçi otlatmadan dönmediğini öğrenen baba Enver Öztürk, ailesini yanına alarak çocuğunu aramaya çıktı.

Arama çalışmalarına rağmen Emrah'tan iz bulamayan aile, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Kemer Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, 21 Eylül'de sabahın ilk ışıklarıyla bölgede arama çalışması başlattı. Jandarma, köylüler ve Fethiye AKUT ekiplerinin de katıldığı çalışmalardan sonuç alınamayınca, bölgede bulunan Eşen-2 Barajı'na bakılması için bölgeye dalgıçlar çağrıldı. Kısa sürede bölgeye gelen dalgıçların bütün aramalarına rağmen çocuktan her hangi bir ize rastlanmadı. Üç gündür yoğun çaba harcayan grup bugün sabahın ilk saatlerinden itibaren yeniden arama çalışması başlattı.

DEDEKTÖR KÖPEKLERLE ARANDI

Eşen-2 Barajı'nın güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen jandarma ekipleri, küçük çocuğun görüntüsünü tespit etti. Evden ayrıldıktan yaklaşık 1 saat sonra güvenlik kamerasının görüş açısına giren Emrah Öztürk'ün keçilere ormandan ağaç dalı kesmek için elinde tuttuğu çalı baltasını sallayarak yürüdüğü görüldü. Bu görüntüden yola çıkarak aramalar Emrah'ın gittiği baraj gölü kıyısında yoğunlaştı. Muğla Jandarma Komutanlığı'dan getirilen dedektör köpek 'Eser' ve bir gurup askerin de katıldığı aramalarda bölge didik didik edildi. Emrah'ın elbiseleri koklatılan köpek iz sürmeye başladı. Arama alanını genişleten ekipler, baraj gölü kıyısında inceleme yaptı. Askerler ise timler halinde ayrılarak sarp arazi ve kayalık bölgelerde arama yaptı.

Çaresizce oğlunu arama çalışmalarına katılan baba Enver Öztürk umudunu son ana kadar kaybetmedi. Oğlunun bir an önce bulunmasını bekleyen acılı baba jandarma ekipleri ile birlikte araziyi karış karış gezdi. Bugün sabahın ilk ışıklarıyla başlayan arama çalışmalarının sonunda Emrah Öztürk, Eşen-2 Barajı'nda ölü olarak bulundu. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Emrah'ın cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. - Muğla / Fethiye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title