Haberler

Kato Dağı Eteklerinde Tiyatro Gösterisi

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde Kato Dağı Eteklerindeki Açık Havada Sergilediği,"haraşo Hayatlar" Oyunuyla Vatandaşlara Keyifli Saatler Yaşattı.

ŞIRNAK'IN Beytüşşebap İlçesi'nde kaymakamlığı tarafından 'Her aya bir tiyatro' projesi kapsamında ilçeye gelen İstanbul Adım Tiyatrosu, Katı Dağı eteklerindeki açık havada sergilediği,"Haraşo Hayatlar" oyunuyla vatandaşlara keyifli saatler yaşattı.

Irak sınırındaki Kato Dağı eteklerinde bulunan Beytüşşebap'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı akşamı ilçe halkına tiyatro gösterisi yapıldı. Kaymakamlık tarafından başlatılan, 'Her aya bir tiyatro' projesi kapsamında ilçeye gelen ünlü tiyatrocu Sinan Bengier yönetimindeki İstanbul Adım Tiyatrosu ekibi için hükümet konağı önünde açık havada sahne oluşturuldu.

Beytüşşebap kaymakamı Soner Karataşoğlu, Bolu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Beytüşşebap Alay komutanı Albay Mehmet Avcı ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve çalışanları ile vatandaşlarında arasında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi 'Haraşo Hayatlar' oyununu izledi. Usta tiyatrocu Sinan Bengier, Volkan Saraçoğlu, Ayberk Attila, Tuncay Gürel, Ebru Karaman ve Ender Gülçiçek sahnelediği tiyatro oyunu Beytüşşebaplıları gülmekten kırıp geçirdi. Oyun sonunda ilçe kaymakamı Soner Karataşoğlu ile eşi Emine Karataşoğlu, oyunculara karanfil dağıttı.

Beytüşşebap Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Cumhuriyetin 87'inci yıldönümünü kutladıktan sonra vatandaşlara tiyatro keyfi yaşattıkları için mutlu olduklarını söyledi. Karataşoğlu, "Beytüşşebap ilçemiz için önemli kültürel faaliyetlerden bir tanesini gerçekleştirdik. Her aya bir tiyatro projesi kapsamında, her aya bir sanatsal etkinlik kapsamında devam eden faaliyetlerimize, bugün bir yenisini ekledik. Bu faaliyetimizde başlangıçta bir keman ve gitar konseri, onun ardından müzik atölyemizde eğitim gören çocuklarımızdan oluşan bir koro gösterisi onun akabinde de İstanbul'dan sağ olsun teşrif edip bizleri kırmayan adım tiyatrosunun çok değerli tanınmış simalarıyla bize sergiledikleri "Haraşo Hayatlar" isimli oyunu hep beraber vatandaşlarımızla izledik. Katılım görüldüğü gibi çok iyi, bizi buda çok memnun ediyor. Biz acaba 200-300 kişi katılırmı diye düşünürken bu sayı binleri geçti. Bu vatandaşlarımızın kültürel etkinliklere ne kadar ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Biz inanıyoruz ki vatandaşlarımız kültürel faaliyetlerle, sanatsal etkinliklerle burada yaşamış olmanın, yaşıyor olmanın keyfini yaşıyacaklar. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek"

İstanbul Adım tiyatrosu oyuncuları da Beytüşşebap kaymakamı Soner Karataşoğlu'na ilgisinden dolayı teşekkür etti. Tiyatro oyunundan sonra Cumhuriyetin 87'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle havai fişek gösterisi düzenlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title