Haberler

Kartepe Kent Konseyi’nde Hummalı Çalışmalar

Hülya San Şener Başkanlığında Ki Kartepe Kent Konseyi, Kısa Süre Sonra Yerleşecekleri Yeni Hizmet Binalarının Hazırlıkları Ve Turizm Komisyonunun Çalışmalarını Görüştü.

Başkan Hülya San Şener, "Bir yıl önce göreve geldik ve geriye baktığımızda başarılı çalışmalara imza attığımızı görüyoruz. Bundan sonraki süreçte yapacağımız projelerimizi belirlemiş durumdayız. Gerek Kadın Meclisimiz gerek Gençlik Meclisimiz gerekse Çocuk Meclisimiz birçok kent konseyi meclislerine örnek çalışmalarda bulunarak bizleri gururlandırmaktalar. Tüm üyelerimize ve bize gönülden destek veren Kartepelilere teşekkür ediyoruz" dedi.

"Kartepe Türkiye'nin tüm mozaiğini içerisinde barındırmaktadır"

Kent Konseyi Başkanı Hülya San Şener, Kartepe'nin, bulunduğu coğrafyası ve tarih boyunca Asya ile Avrupa arasında; göç yollarının, ticaret yollarının, İpek yolu, hac ve askeri yolları üzerinde çok önemli bir geçit yeri olduğunu ve İlçenin batı kesiminde güçlü bir sanayinin yer aldığı bunun yanında bölge de verimli tarım topraklarının da mevcut olduğuna dikkat çekti. Başkan Hülya San Şener "Kartepemiz kültür yapısı olarak, Türkiye'nin tüm mozaiğini içerisinde barındırmaktadır. İl dışında yaşayanlar, özellikle hafta sonlarını ve tatillerini değerlendirmek üzere ilçemizi tercih etmektedirler. İlçemiz; yaylaları, doğal güzellikleri, trakking alanları, doğa sporları, kış turizminde kayak merkezi ve su sporları ile kuşkusuz ki bir cazibe merkezidir. Bundan dolayı konseyimizin Turizm Çalışma Gurubu ilçemize yakışan projelerini hummalı şekilde hazırlamakta. Diğer komisyonlarımız ve konseyimizin meclisleriyle iş birliği halinde çalışmaktadırlar" dedi.

Kısa süre sonra yeni hizmet binalarına taşınacaklarını açıklayan, Kartepe Kent Konseyi Genel Sekreteri Emine Yurtsever "Kartepe Kent Konseyimiz, çok kısa süre sonra yeni hizmet binasında toplantılarını gerçekleştirecektir. Kent Konseyimiz, hanımlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için hazırlanan odaları ve birlikte kullanılacakları bir toplantı salonu bulunan hizmet binamız ile kısa süre sonra hizmete açılacaktır" dedi.

Toplantıda Kadın Meclisi Başkanı Nurdane Erişti'nin yanı sıra Kartepe Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinden Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Yıldırım, Baş Komiser Yusuf Yıldıran, Halk Eğitim Müdürü Sadık İskender, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsa Dilek, dernek başkanı Hasan Şahin, Turizm Komisyon Başkanı Temel Ofluoğlu ve Gençlik Meclisi Başkanı Ali Özdemir de hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title