Haberler

Kariyer Günleri Öğrencilerin Geleceğine Yön Veriyor

Güncelleme:

Öğrencilerin geleceklerine yön veren üniversiteler Şanlıurfa Kariyer Günleri'nde buluştu.

Şanlıurfa'da 6.sı düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinlikleri kapsamında 44 üniversite bir araya geldi. 2 Nisan'da başlayan etkinlikler bugün sona erecek. Öğrencilerin geleceklerine yön veren üniversiteler Şanlıurfa Piazza AVM'de gerçekleştirilen 6. Kariyer Günleri'nde bir araya geldi. Üniversiteler, üç gün sürecek Kariyer Günleri ile öğrenci potansiyeli en yüksek iller sıralamasında ilk beşte yer alan Şanlıurfa'da üniversitelerini tanıtıyor.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi ve Piazza AVM işbirliğinde düzenlenen Şanlıurfa Kariyer Günleri'nin açılış törenine, Vali Yardımcıları Uğur Sezer, Aylin Kırcı Duman, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Karakılçık, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Sadullah Gencer ve Mehmet Ercan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vasıf Münis ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

URFA'NIN GENÇ NÜFUS POTANSİYELİ

Beraberindeki protokol ile açılış kurdelesini kesen Vali Yardımcısı Sezer, yaptığı konuşmada, Kariyer Günleri'ni organize eden Milli Eğitim Müdürlüğü ve Piazza AVM yöneticilerine teşekkür etti. Öğrencilere ve katılan üniversitelere fuarın hayırlı olmasını dileyen Sezer; "Bu yıl Şanlıurfa'mızda altıncısını düzenlediğimiz Kariyer Günleri öğrencilerin geleceklerine yön veriyor. Şanlıurfa ilimiz genç nüfusu ve öğrenci potansiyeli ile Türkiye'de ilk beş il arasında yer almaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Piazza AVM organizasyonu ile düzenlenen bu etkinlikle, öğrencilerimiz hem mesleklerini tanımakta hem de geleceklerine yön verecek üniversiteleri ve bölümleri tanıyarak, kariyer alanları hakkında bilgi alabilmektedir" dedi. Açılışın ardından üniversitelerin yetkilileri ile tanışan protokol üyeleri, üniversiteler hakkında bilgi aldı. Protokol üyeleri stantlarda hatıra fotoğrafı çektirirken öğrenciler ise tek tek stantları gezerek, üniversiteler ve tercih etmeyi planladıkları bölümler hakkında bilgi aldılar.

7 BÖLGEDEN 44 ÜNİVERSİTE KATILDI

"Doğru meslek seçmek, doğru yaşam biçimi seçmektir" sloganıyla yola çıkarak, 2-4 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen Kariyer Günleri'ne Türkiye'nin 7 bölgesinden 44 üniversite katıldı.

Bölgede üniversiteye gitmeyi planlayan binlerce gencin gelecekle ilgili kararlarına ışık tutan Kariyer Günleri'ne katılan üniversiteler, öğrencilere meslek ve üniversite seçimi ile ilgili kararlarında kılavuzluk ederken, bünyelerindeki bölümler ve alınan puanlar ile ilgili de detaylı bilgiler veriyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Murat Demirkol Şanlıurfa Eğitim Yerel Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title