Haberler

Karamanek Görüntü 2Ermenek Şehidini Uğurladı

Şehit Uzman Çavuşun Fotoğrafını, Uzman Çavuş Olan Amcasınınoğlu Taşıdı

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞUN FOTOĞRAFINI, UZMAN ÇAVUŞ OLAN AMCASININOĞLU TAŞIDI

ÖLMEDEN ÖNCE, AĞABEYİNİ ARAYIP

'BURADA ÇATIŞMA VAR. BURAYA YARALILAR GELİYOR. BEN İYİYİM.'DEMİŞ

ŞIRNAK'ın Dereler Bölgesi'nde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen 26 yaşındaki Uzman Çavuş Yunus Berber, memleketi Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Yukarı Çağlar Köyü'nde yaklaşık 3 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehit Berber'in fotoğrafını, kendisi gibi uzman çavuş olan ve törene üniformasıyla katılan amcasınınoğlu Fatih Durmuş Berber taşıdı. Şehit Berber'in çatışmadan önce de 35 yaşındaki ağabeyi Mehmet Berber'i telefonla arayarak, "Burada çatışma var. Buraya yaralılar geliyor. Ben iyiyim. "dediği ve ardından telefonun kesildiği öğrenildi.

Bayburt 48'inci Piyade Tugayı'nda görevli olan ve 2 ay önce geçici görevle Siirt'e giden 7 yıllık Uzman Çavuş Yunus Berber, Şırnak'ın Dereler Bölgesi'nde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada boynuna şarapnel parçasının gelmesi sonucu şehit oldu. Şehit Berber'in cenazesi bugün öğle saatlerinde askeri helikopter ile Ermenek İlçesi'ne getirildi. Buradan ilk önce ambulansla memleketi Yukarı Çağlar Köyü'ndeki Hafız Efendi Camisi'nin önüne getirildi. Cenazenin cami önüne getirildiği sırada şehit Berber'in fotoğrafını, Amasya 15'nci Piyade Tuğayı'nda görevli amcasının oğlu 35 yaşındaki Uzman Çavuş Fatih Durmuş Berber, taşıdı. Tabunun caminin önüne getirilmesiyle birlikte 70 yaşındaki annesi Huriye Berber ile Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 2 yıldır ana sınıfı öğretmeni olarak görev yapan eşi 26 yaşındaki Yasemin Berber, tabuta sarılarak veda etti. 35 yaşındaki ağabeyi Mehmet Berber'de yakınları tarafından sakinleştirildi.

'Ben sensiz ne yaparım yavrum' diyerek gözyaşlarına hakim olamayan Huriye Berber'i, Uzman Çavuş Fatih Durmuş Berber teselli etmeye çalıştı.

Törene katılan Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal'da, 1 çocuk annesi şehit eşi Yasemin Berber'e taziye dileklerinde bulunarak, metanetli olmasını ve terörle sonuna kadar mücadale edeceklerini söyledi.

Şehit Berber'in cenazesi cuma namazından sonra Hafız Efendi Camisi'nin önünden alınarak dini ve askeri törenin yapılacağı Yukarı Çağlar Köyü Mezarlığı'nın önüne kadar yaklaşık 1 kilometre omuzlarda taşındı. Törene katılan yaklaşık 3 bin kişi ise terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün taziye mesajının okunmasının ardından törene katılan bir grup tepki gösterdi.

Cenaze Törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergun Koçak, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Yunus Berber, dini ve askeri törenin ardından Yukarı Çağlar Köyü Mezarlığı'na defnedildi. Şehit Berber'in yakınları, Yunus Berber'in çatışmadan önce köyde yaşayan ağabeyi Mehmet Berber'i telefonla arayarak, "Burada çatışma var. Buraya yaralılar geliyor. Ben iyiyim. "dediği ve ardından telefonun kesildiği öğrenildi.

Şehit Yunus Berber'in babası Hüseyin Berber'in (55), 1997 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. 2'si kız 4 kardeş olan Berber'in kız kardeşlerinden Nurten Berber'in 1980 yılında çocukken yayladaki evlerinin göçmesi sonucu enkaz altında kalarak yaşamını yitirdiği, diğer kardeşi Zeliha Berber'in de 1980 yılında arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada düştüğü su kanalında boğularak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title