Haberler

Karabulut Davası'nda Olay Yeri Görüntüleri İzlendi

Münevver Karabulut Davası'nda, cinayetten sonra olay yeri inceleme ekipleri tarafından çekilen görüntüler ara celsede izlendi.

Münevver Karabulut Davası'nda, cinayetten sonra olay yeri inceleme ekipleri tarafından çekilen görüntüler ara celsede izlendi. Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun cinayeti tek başına işlemediğini, baba Mehmet Nida Garipoğlu'nun da cinayete yardım ettiğini birkez daha savundu.

DURUŞMAYA SANIKLAR KATILMADI

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi"nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Cem Garipoğlu ve tutuksuz sanıklar Mehmet Nida Garipoğlu, Tülay Makbule Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu, Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habib Kurt katılmadı. Duruşmada Cem Garipoğlu ve Tülay Makbule Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya, sanık Hayyam Garipoğlu'nun avukatı Orhan Kaya ile sanık Mehmet Nida Garipoğlu'nun avukatı Mustafa Gökhan Tekşen hazır bulundu.

"MÜNEVVER'İN KAFASI CANLIYKEN GÖVDESİNDEN AYRILMIŞTIR"

Mahkeme heyeti ve avukatlar bilgisayar ortamında cinayetten sonra olay yeri inceleme ekipleri tarafından çekilen görüntüleri izledi. Görüntülerin incelenmesinin ardınadan söz alan Avukat Rezan Epözdemir, Münevver Karabulut'un kafasının çok düzgün düzenli bir şekilde kesildiğini, Cem Gariopoğlu'nun cinayeti tek başına işlemediğini savundu. Cinayetin ardından evin içerisinde temizlik için hummalı bir çalışma yapıldığını iddia eden avukat Epözdemir, "Cinayetin ardından Makbule Garipoğlu ve başkalarının temizlik işine yardım ettikleri ve delilleri yok ettikleri açıkca görülmektedir. Maktulede 29 bıçak darbesi olmasına rağmen, Münevver'in elbiselerinde kesik izi olmaması düşündürücüdür. Maktülenin ayakta değil yatar vaziyette bıçaklandığı, Münevver'in kafası canlıyken gövdesinden ayrılmıştır" dedi.

"CİNAYETİ SANIK CEM GARİPOĞLU TARAFINDAN TEK BAŞINA İŞLEMEMİŞTİR"

Cinayetin canavarca hisle gerçekleştiğini söyleyen Epözdemir, "Sanık Mehmet Nida Garipoğlu'nun elbiselerindeki kan izleri silme ile olmayıp, sıçrama ve dokunma ile olduğu açıkça belllidir. Cinayeti sanık Cem Garipoğlu tek başına işlememiştir. Cem Garipoğlu'na yardım eden kişi ya da kişiler vardır. Cinayetin özellikle Mehmet Nida Garipoğlu tarafından iştirak edilmek suretiyle gerçekleştirildiği kanaatindeyiz" diye konuştu.

Duruşma sonrası adliye önünde konuşan Rezan Epözdemir, duruşmada olay yeri inceleme CD'lerinin izlendiğini söyleyerek, cinayeti Cem Garipoğlu'nun tek başına işlemediğini söyledi.

İDDİANAME

Mürevver Karabulut'u öldürmekle suçlanan Cem Garipoğlu'nun 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Cem Garipoğlu'nun cinayeti tasarlayarak, kendini savunamayacak olan Münevver Karabulut'u canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek öldürdüğü iddia ediliyor. Cem'in babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun Münevver Karabulut'u öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Cem'in annesi Tülay Makbule Garipoğlu ise suç delilleri yok etmek, gizlemek ve değiştirmek ile yardım etmek suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Cem'in amcası Hayyam Garipoğlu hakkında da suçluyu kayırmaktan aynı ceza ceza isteniyor.

Serpil KIRKESER- İstanbul- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title