Haberler

Kadınlar Madene İnip İşçilere Karanfil Verdi

Ak Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve üyeleriyle birlikte Kınık İlçesi'nde galeri açma çalışmalarının sürdüğü özel bir madende 500 metre yerin altına kadar inerek işçilere karanfil dağıttı.

Ak Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve üyeleriyle birlikte Kınık İlçesi'nde galeri açma çalışmalarının sürdüğü özel bir madende 500 metre yerin altına kadar inerek işçilere karanfil dağıttı.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, AK Parti Kınık Kadın Kolları Başkanı Nadide Mutluer, AK Parti Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ile 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Kınık'ın Elmadere mahallesinde bulunan özel bir maden ocağına giden AK Partili kadınlar ve Belediye Başkanı Sadık Doğruer, galeri açma çalışması süren özel bir şirkete ait madende yerin 500 metre kadar altına inerek işçilere karanfil dağıttı. Kadınlar, madene inerken özel kıyafet ve techizatlar taktı.

Etkinlik sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Doğruer, "2014'te komşu ilçe Manisa Soma'da meydana gelen maden faciasında; 49 Kınıklı vatandaşımızı kaybettik. Aynı yıl Polat Madencilik ve Fiba Holding ortaklığında kurulan Polyak Eynez firması, ilçemizde galeri açma çalışmalarına başladı. Daha önce de birkaç kez maden ocağını gezdim ve yapılan çalışmanın ne kadar güvenli yapıldığına bugün bir kez daha şahit olduk. Rabbim çalışan insanlarımıza kuvvet versin" dedi.

Maden işçilerinin ne kadar zor koşullarda çalıştıklarına şahit olduklarını söyleyen AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin de "Rabbim tüm çalışan maden işçilerimize kolaylık versin. Tüm maden çalışanlarının Dünya Madenciler Günü kutlu olsun. Soma Maden faciasında hayatını kaybeden tüm maden şehitlerimizi şükranla anıyoruz" diye konuştu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Polyak Eynez firması yetkilisi Hamdi Göksu da, "Soma maden faciasının meydana geldiği 2014'ün Ağustos ayında galeri açma çalışmalarımıza başladık. 3 bin 200 metre uzunluğunda oluşan galeride şu an 1250 metreye ulaştık. 2017'in Ocak ayında Kuyu açma çalışmalarına başlayacağız. 2017 yılının sonunda kömüre ulaşmış olacağız" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sadık Doğruer Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

title