Haberler

Japon Anne'nin Vefası

Güncelleme:

Anne Miyazaki: ''Türk halkına çok teşekkür ederim.''

Van'da yaşanan depremde yıkılan Bayram Oteli'nin enkazında hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin annesi Keiko Miyazaki, Bahçelievler'de oğlunun adını taşıyan Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı'nı ziyaret etti.

Japon AAR Yardım Kuruluşu gönüllüsü İkoko Notari ve Norimitsu İkezumi ile birlikte parka gelen Anne Keiko Miyazaki oğlunun adını Bahçelievler'de böyle bir parka verdikleri için Bahçelievler Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Parka gelişinde oldukça duygulanan Anne Miyazaki, depremde hayatını kaybeden oğluna, Türk halkı tarafından gösterilen ilgi için teşekkür etti.

Anne Keiko Miyazaki, miktarının açıklanmasını istemediği bağış zarfını da, deprem arama kurtarma eğitimlerinde kullanılmak kaydıyla Başkan yardımcısı Yakup Dalkılıç'a teslim etti. Gece olmasına rağmen kurtarma ekipleri tarafından olağanüstü bir çaba sonucunda oğlunun enkaz altından çıkartılarak hızlı bir şekilde cenazesinin Japonya'ya gönderilmesin de çok anlamlı olduğunu belirten Keiko Miyazaki; "Vefatının üstünden 6 ay geçmesine rağmen halen oğlumun yaptıklarından bahsedip unutmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Oğlum vefat etti fakat depremden sonra hızlı bir şekilde çalışan arama kurtarma ekiplerine gönüllülere çok teşekkür ediyorum. Benim oğlumun resimlerinin buraya asılması, isminin verilmesi beni çok mutlu ediyor. Eminim o da çok mutludur öteki tarafta. Burayı gelip gördük ben daha küçük bir yer bekliyordum ama çok büyük ve güzel bir park o yüzden çok mutlu oldum.

Japonya ya dönünce oğluma dua edeceğim. Çok iyi işler yaptığını söyleyeceğim. Gönüllü kişilerin sayısını bir kişi bile olsa arttırmak çok önemli bir şey herhangi bir deprem olduğunda insanların daha organize olmasını sağlıyor. Oğlumun Depremden sonra Van'a gelip yardım götürdüğü köyleri gezdik. Bayramın otelin enkazının olduğu yere gittik. Oraya çiçek bıraktık. Bölgeyi biraz inceledim ve depremin nasıl bir korkunç felaket olduğunu tecrübe ettim" dedi.

Bahçelievler'e geldiği için Keiko Miyazaki'ye teşekkür eden Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç da; " Atsushi Miyazaki, Japonya'dan yardım için geldiği Van'da hayatını kaybetti. Ama bizim için o şimdi 70 milyonun kalbinde yaşıyor. Onun çok kıymetli annesini burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Sadece Atsushi Miyazaki'nin değil, 70 milyonun da annesidir. Böyle bir evlat yetiştirdiği için kendisinin ellerinden öpüyorum. Atsushi Miyazakinin vefatından sonra bizim gönüllü sayımızda çok büyük artış oldu. Atsushi Miyazaki'nin ismi Bahçelievler'de İstanbul'da ve Türkiye'de devamlı yaşayacaktır. Bir nebzede olsa buna katkıda bulunduysak ne mutlu bize" dedi.

Öte yandan, Bahçelievler Özel Gökkuşağı Koleji öğrencileri tarafından Atsushi Miyazaki için hazırlanarak geçtiğimiz günlerde Ankara'da düzenlenen 8. Uluslar arası Bilişim Olimpiyatlarında dünya birincisi olan animasyon filmi, öğrenciler ve okul müdür ve öğretmenleri tarafından Anne Keiko Miyazaki'ye hediye edildi. Ziyaret sonrasında Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç tarafından Keiko Miyazaki ve diğer misafirlere ziyaretlerinin anısına çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Atsushi Miyazaki Bahçelievler Japonya Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title