Haberler

İzmir'i En Çok Seven, İzmir'e En Çok Hizmet Edendir

Güncelleme:

Ömer Cihat Akay, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in açıklamasını hayretler içerisinde okuduğunu belirtti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in "AK Parti'nin İzmir'deki tek yatırımı Şakran Cezaevi" şeklindeki açıklamasını hayretler içerisinde okuduğunu belirtti. Düşünen, üreten ve sorgulayan bir insanın bu şekilde bir açıklama yapmasının mümkün olamayacağını ifade eden Ömer Cihat Akay, "AK Parti'nin İzmir'de 10 yılda sadece Şakran Cezaevi'ni hizmete açtığını öne sürmek sağlıklı bir bakış açısı ve muhakeme yeteneğine sahip bir insanın yapacağı iş değildir. Ben Sayın Engin'i mantıklı bir insan olarak bilirdim, beni yanıltmasın, hayal kırıklığına uğratmasın, çok üzülürüm.

Tamam, Sayın Ali Engin muhalefet partisine mensup olmanın gereğini mutlaka yerine getirecektir, buna bir itirazım olamaz ama en azından yiğidi öldürürken hakkını da teslim etsin. Kendisi de çok iyi bilmektedir ki, AK Parti olarak iktidarda geçirdiğimiz 10 yıllık süre zarfında ülke çapında pek çok hizmetler yaptık. Turizmden sağlığa, sosyal desteklerden eğitime, ulaştırmadan haberleşmeye, ekonomik başarılardan dış politika hamlelerine kadar hayal bile edilemeyen işleri başardık. Daha demokratik, daha zengin, daha saygın bir ülke inşa ettik. AK Parti iktidarında ülkemizin bütün kentleri kalkınma, 'marka şehir' olma yarışına girdi. Ege'nin incisi, ülkemizin dünyaya açılan kapısı olan, güzel İzmir, hükümetimiz tarafından gerçekleştirilen yatırımlarla 10 yıl öncesinden çok daha farklı bir yerde." dedi.

8 katrilyonu aşan bir yatırım gerçekleştirildi

AK Parti'nin İzmir'e her alanda büyük hizmetler yaptığını ifade eden Ömer Cihat Akay, "İzmir'e her alanda büyük hizmetler yaptık, 8 katrilyonu aşan bir yatırım gerçekleştirdik. Ulaştırma alanında neler yaptığımıza bakıyorum, 2002 yılında İzmir'de bölünmüş yol uzunluğu 215 km iken, hükümetimizin gerçekleştirdiği çalışmalarla bu rakamın 600 km'ye ulaşmış olduğunu görüyorum. Otoban uzunluğu ise 190 km'den 209 km'ye ulaşmıştır.

İzmir Çevre Yolu bizim dönemimizde hizmete açılmıştır. İzmir'de demiryolu yenileme çalışmalarına büyük bir bütçe ayrılmıştır. İzmir-Denizli arasında artık modern tren setleri ile hızlı ve konforlu bir ulaşım imkânı sağlanmaktadır. Yine İzmir-Konya hattında yapılan çalışmalarla 18 saatlik yolculuk süresi 10 saate düşürülmüştür. İzmir-Uşak hattına yeni bölgesel hatlar konulmuştur, tüm hatlarda sefer sayıları maksimum seviyede artış göstermiştir. Aliağa-Cumaovası hattı olarak bilinen, Torbalı'ya kadar uzatılması noktasında çalışmalara devam edilen, Türkiye'nin havalimanı bağlantılı en büyük banliyö sistemi olan İZBAN hükümetimizin destekleriyle hizmete girmiştir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yeni dış hatlar terminali yapılmış, iç hatlar terminalinin inşaatı devam etmektedir. Torbalı-Kemalpaşa arasına bölünmüş yolu yapılmış ve hizmete açılmış, Torbalı-Bayındır bölünmüş yolunda sona gelinmiştir. Köylerimize, beldelerimize yapılan yollar, sathi kaplama ve asfalt çalışmaları bizim dönemimizde büyük artış göstermiştir." bilgisini verdi.

İzmir'e aşkla hizmet ettik

AK Parti'nin İzmir'e aşkla hizmet ettiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, gerçekleştirilen yatırımları ve yapılan hizmetleri görmezden gelmeye çalışmanın mümkün olmadığını söyledi. Akay, "2002 yılında İzmir'e gelen toplam turist sayısı 650 bin rakamındayken bugün biz bu rakamı 1 milyon 200 bin olarak görüyoruz. İzmir'de yat limanlarının arttığını, müze sayısında ve arkeolojik kazı sayısında önemli artışlar olduğunu görüyoruz.

Restorasyon ve Sokak Sağlıklaştırma Projeleri noktasında İzmir'de 2002'de 358 bin lira ödenek ayrılmış iken gelinen noktada bu projelere 30 trilyon ödenek ayrıldığını görüyoruz. Vakıf eserlerinin restorasyonları, tarihe sahip çıkma, kültür ve turizm hizmetlerinde hükümetimiz tarih yazmıştır. İzmir'de 2002 yılında 14 bin derslik vardı. Hükümetimizin çalışmaları neticesinde bu rakam büyük artış göstermiş, 18 bin olmuştur. 2002 yılında İzmir'deki okullarımızda toplamda 8 bin 500 bilgisayar varken, bu sayıyı 330 bine yükselttik. Öğrencilerimize eğitim yardımları yapılmakta, yavrularımız kitap kuyruklarında beklemesin diye ders kitapları ücretsiz dağıtılmaktadır. İzmir'de 2002 yılında sadece 25 adet nitelikli lise vardı. Bu rakam bizim dönemimizde 263 oldu. İzmir'de iki yeni öğretmenevi hizmete açıldı, il genelinde 56 yurt varken bu rakam 166 olarak güncellendi. İzmir'de biri devlet, üçü vakıf olmak üzere dört üniversite bizim dönemimizde açıldı.

Yine sağlık alanında İzmir'e büyük yatırımlar yaptık. İl genelindeki hastane sayısını arttırdık. Yapılan yeni hastane binaları ile vatandaşımıza daha iyi koşullarda sağlık hizmeti veriyoruz. Bütün hastanelerimizde tıbbi cihaz ve ekipman noktasında en iyi imkanlarla vatandaşlarımıza hizmet verilmektedir. 2002'de İzmir'de 35 ambulans varken bugün toplamda 85 ambulans vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. İzmir'de AK Parti döneminde hizmete alınan ambulans helikopterle son 4 yılda 2 bin vatandaşımıza hizmet verilmiştir." sözlerini sarf etti.

Hizmet üretenler kalplerde unutulmaz yerler edinir

AK Partililerin, 'Adam odur ki koyar dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde gör ki yeller eser' sözünün getirdiği anlamı çok iyi bilmekte olduğunu vurgulayan Ömer Cihat Akay, "Bu ülke için, bu millet için eser üretenlerin, hizmet üretenlerin kalplerde unutulmaz yerler edindiğini biliyoruz. İzmir'i en çok seven, İzmir'e en çok hizmet edendir, biz bunu biliyoruz. Bakın, 2002 yılı öncesinde TOKİ'nin İzmir'de hiçbir inşaat faaliyeti yoktu. Biz İzmir'de TOKİ ile 14 bin konut yaptık. Kentsel dönüşümde pilot bölge olan İzmir'de TOKİ ile modern binalar, insanımızın yaşam kalitesini arttıracak yapılar inşa etmeye devam edeceğiz.

İzmir'de hükümetimizin verdiği destek ile UNIVERSIADE Yaz Olimpiyatları sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiştir. İzmir genelinde 50'den fazla yeni spor salonu ve tesisi hizmete açılmış, gençlik merkezi kurularak gençlerimize hizmet verilmeye başlanmıştır. İzmir'de 1990 yılında yapımına başlanan ve bir türlü bitirilemeyen Bayraklı Adalet Sarayı'nı 30 trilyon harcayarak biz bitirdik ve hizmete açtık. KÖYDES Projesi ile İzmir'in köylerine yol ve su hizmetlerinde kullanılmak üzere 150 trilyonu aşkın kaynak aktardık. İzmir'e 9 yeni baraj ve gölet kazandırdık. Çiftçimize umut olduk, İzmirli çiftinin aldığı tarımsal destekleme primlerinin toplam miktarı bizim dönemimizde yüzde 700 oranında artış gösterdi." dedi.

Ali Engin'i '35 Proje ve Hizmet Turu'na çıkartabilirim

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'i ufkunun açılması ve AK Parti'nin İzmir'e kazandırdığı eserleri daha iyi görebilmesi için bir tura çıkarmayı düşündüğünü belirten Ömer Cihat Akay, "Sayın Ali Engin'i İzmir'e yapılan hükümet yatırımlarını, halen devam etmekte olan 35 Proje noktasındaki çalışmaları göstermek üzere '35 Proje ve Hizmet Turu'na çıkartabilirim. Kendisi ne zaman müsait olursa gidelim ve İzmir'e kazandırdığımız eserleri yerinde görelim. İcraatlarımızı anlatmaya ne zaman, ne sayfalar yeter.

35 Proje'den de fazla bahsedemedik. Konak Tüneli'nden ve bu projenin İzmir'e, İzmirliye kazandıracaklarından, İzmir-İstanbul, İzmir-Ankara, İzmir-Antalya Otoyolu'ndan, Sabuncubeli Tüneli'nden bahsedemedik. İZKARAY nedir, Kuzey Otoyolu ne anlama gelir, İzmir-İstanbul ve İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı ile ne yapılır, bunları anlatamadık. Egeray'dan, Kemalpaşa'dan Kiraz'a kadar ulaşacak demiryolundan, Kuzey Ege Limanı ve Kruvaziyer Liman'dan bahsedemedik. Körfez Dönüşüm Projesi, Yat Limanları, Efes Antik Limanı, İzmir-Çeşme Deniz Otoyolu ve Balıkçı Barınakları'nı ve daha birçok projeyi anlatacaktık, anlatamadık. Artık bunları Sayın Ali Engin ile çıkacağımız '35 Proje ve Hizmet Turu'nda konuşur, AK Parti'nin İzmir'e verdiği önemi kendisinin de idrak etmesi noktasında gereken yardımı yaparız." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ömer Cihat Akay Ak Parti İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title