Haberler

İzmir'de Karakolda Kadına Polis Dayağının Yeni Görüntüleri

Güncelleme:

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, iki polisin gözaltına aldıkları Fevziye Cengiz'i, karakolda dövmelerinin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Karabağlar'da müzikhollere yönelik olarak 17 Temmuz 2011 tarihinde denetim yapan polis ekipleri, 'kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu' gerekçeleriyle gözaltına aldığı Fevziye Cengiz'i, aynı müzikholdeki diğer kişilerle birlikte karakola götürdü.

KARAKOLDA KADINA FECİ DAYAK

Fevziye Cengiz, burada tartıştığı polis memurları H.Y. ve B.S. tarafından, karakolda ifade işlemlerinin yapıldığı odada elleri kelepçeli olmasına rağmen dövüldü.

DAYAK AN BE AN KAYDEDİLDİ

Polislerden şikayetci olan Cengiz'in dayak yediği anların, karakoldaki güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı. Görüntülerin ortaya çıkmasıyla da dayak olayı günlerce kamuoyunda tartışma konusu haline geldi.

POLİSLERİ MAHKEMEYE VERDİ

Bunun sonrasında da hem Fevziye Cengiz, hem polisler hakkında dava açıldı. Polis memurları H.Y. ve B.S., İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde işkence suçlamasıyla yargılanmaya başlandı. Yargılamayla ilgili bu ay başında mütalaasını veren savcı Göksel Er, işkenceden yargılanan 3 polisten H.Y. ve B.S.'e, 1.5 aydan 1 yıl 1 aya kadar hapis cezası istedi, Fevziye Cengiz dövüldüğü sırada perdeleri kapatan polis memuru N.A. için de 3 aydan 9 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Buna karşılık Fevziye Cengiz hakkında ise polislere hakaret ettiği ve direndiği gerekçesiyle 2 yıl 1 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi. Savcı, Polis Merkezi'nde iki polis tarafından yere yatırılıp kelepçelendikten sonra dakikalarca dövülen Cengiz'in 'gözaltına alınırken hakaret ettiği, tırmaladığı ve ittiğini' ileri sürdü. Savcı Er, görüntülere yansıyan dayağı işkence saymama gerekçesini ise Sanık polislerin işkence kastı ile değil, kendilerine hakaret edilmesinden duydukları kızgınlıkla bu suçu işlemişlerdir sözleriyle açıkladı.

Cumhuriyet Savcısının mütalaasına tepki gösteren Fevziye Cengiz'in avukatı Hanefi Yıldırım, Bu tüm Türkiye'nin izlediği artık kafasına kazınan 5 dakikalık bir işkencedir. 18 yaşından küçüklerin izlememesi gereken görüntülerdi. Şimdi bu görüntüler için savcı kalkmış 'işkence değildi' diyor. Eğer bu işkence değilse nedir Burada insanlarla dalga geçiliyor. İşkence adeta ödüllendiriliyor. Ama biz gerekli savunmalarımızı hazırlayıp ona göre son duruşmaya çıkacağız. İstenen bu cezalar kabul edilemez. Kaldı ki Yargıtay'ın da işkence konusunda önemli kararları var dedi.

POLİS ŞİDDETİ VE TEHDİDİNİN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

İki polis memurunun, Fevziye Cengiz'i karakolda dövdüğü görüntülerin ardından bu kez karakolda aynı olayla ilgili diğer görüntüler de ortaya çıktı. Bu görüntülerde, Fevziye Cengiz'in karakolda, dayak olayından önce, kendisini döven polis memurlarıyla tartışma anları ile yine dayak yedikten sonra elleri ters kelepçeli olarak uzun süre diğer kişilerin arasında beklediği anların görüntüleri yeraldı. Görüntülere göre, müzikhollere yapılan denetimler sonrasında çeşitli gerekçelerle gözaltına alınan kadınlarla birlikte Fevziye Cengiz'in karakola getirildiği görüldü. Ardından Cengiz'in sık sık kendisine el hareketleriyle tehditler savuran ve sonrasında da kendisini döven polis memurlarıyla tartıştığı da yine görüntülerde yer aldı.

DAYAK ODASINA SOKULMA GÖRÜNTÜLERİ

Bu tartışmalar sırasında Fevziye Cengiz'in dayak yediği odaya sokulma anlarının da güvenlik kameralarınca kaydedildiği saptandı. Bir süre sonra odada polisler tarafından dövülen Fevziye Cengiz'in, bu kez elleri ters kelepçeli olarak aynı polis memurları tarafından odadan çıkartıldığı ve diğer kişilerin arasına itildiği bölüm de görüntülerde yeraldı. Elleri kelepçeli olarak sık sık diğer polis memurlarının yanına giden ve kelepçenin çıkarılmasını isteyen Fevziye Cengiz'in bu isteğinin geri çevrildiği, onun da uzun süre diğer kişilerin yanında beklediği görüldü.

Bu arada, eşi Fevziye Cengiz'in karakol içinde dayak yediğinden habersiz olan kocası Mehmet Murat Cengiz'in, dışarıda beklediği anların da kameralarca kaydedildiği belirlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Cengiz Karabağlar İzmir Yerel Güncel Haberler

3 polis müdürüyle ilgili soruşturma hangi aşamada? Yerlikaya'dan bir açıklama daha

3 polis müdürüyle ilgili soruşturma hangi aşamada? Yerlikaya'dan bir açıklama daha

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

500

Yorumlar (25)

KARTAL BEY:

YAHU KADIN RESMEN ARANIYOR

23
17
yanıtYanıtla
YORUMMU YAPSAM:

polisin görevi suçluyu bulup mahkemeye çıkarmaktır birilerini zoplamak tokatlamak tekmelemek işkence etmek değildir .Kadının ne mal olduğu belli diyen salaklara diyorum aynı şey sizin yakınınızın başına gelmesini istemem ama gelirse sizin ne tepki vereceğinizi görmek isterim.

25
14
yanıtYanıtla
zekeş:

tanır bukadını izmir liler iyidir iyi polis onu dövmek yerine biyerini dövse problem kalmazdı onun istediği dayak deil tarak:))))

15
19
yanıtYanıtla
mardin:

kadın ne yaparsa yapsın şiddet uygulayamaz hak etmiş dersenız yarın başkarıda size hak etti der kursun yemeye eğilmiş esir gibi olursunuz ozaman ne yaparsınız..

25
8
yanıtYanıtla
tuğra:

ısıtıp ısıtıp vermeyin ş uhaberleri yahu. memleketin içler acısı haline bakın. bu nedir şimdi alkolik bi kadının serüvenlerinimi izlicez .hayret yahu.

15
17
yanıtYanıtla
gülfidan:

kadın barda çalişiyormuşta şuda buda kadına zaten felek vurmuş bide biz vuralım olmaz azıcık ficdan olsa insanlarımzda nasıl olur??????????

21
9
yanıtYanıtla
bune?:

oha bune? kelepçeyi tak suçu neyse mahkemeye çıkar yoksa başka iş mi var? amaç ne?

21
7
yanıtYanıtla
malikerboran1990@hotmail.com:

maksat serefsizlik yapacak anus kafalı polis

yanıt0
yanıt0
Türker PEKER:

Sİzler medya olarak işiniz gücünüz turk polisini karalamak sizce bu görüntüyü izleyenler ne anlıyacak sizin maksadınız haber değil polisi karalamak pasif düşürmek..

16
12
yanıtYanıtla
mehmetcimbom320@hotmail.com:

niye işinemi gelmedi biraz polisi eleştirde insan olmayı öğren polis insanları ulu orta öldürdüğü için sakın ondan olmasın bu milletin nefreti gerçekleri gösteren medyayada tepki gösteriyor yoksa polismisin

yanıt0
yanıt0
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title