Haberler

İzmir'de "İlham Veren Buluşmalar" Etkinliği

MIT Technology Review dergisi tarafından 2015 yılında 35 Yaş Altı Yenilikçiler Listesi'ne tıpta ve biyolojide çığır açan liderlerden biri olarak seçilen Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Bölümü Araştırma Görevlisi Dr.

MIT Technology Review dergisi tarafından 2015 yılında 35 Yaş Altı Yenilikçiler Listesi'ne tıpta ve biyolojide çığır açan liderlerden biri olarak seçilen Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Naşide Gözde Durmuş, lise öğrencilerine hayallerini öğretmenleriyle paylaşmaları tavsiyesinde bulunarak, "Onlar hayallerinize ulaşmak için neler yapmanız gerektiğine ilişkin yol gösterebilir." dedi.

Durmuş İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "İlham veren buluşmalar" adlı etkinlikte, öğrencilere kariyerlerine ilişkin tecrübelerini anlattı.

İzmir'de doğduğunu, üniversiteye kadar eğitimini bu kentte aldığını kaydeden Durmuş, daha sonra üniversite için Ankara'ya oradan da ABD'ye gittiğini aktardı.

Durmuş eğitimci bir aileden geldiğini, bu nedenle eğitimin gücünü bildiğini ifade ederek, tıp ve biyolojiye ilgisinin küçük yaşlarda başladığını dile getirdi.

İlkokulda yaşadığı hastalığın kendisini sağlık alanına yönlendirdiğini belirten Durmuş, "Zamanla ilgim genetiğe kaydı. Üniversiteye giriş sınavlarında iyi puan alınca bu alanda çalışabilecek bir alan istedim. Genetik seçerken 'bir daha düşün istersen' diyenler oldu. Genetik seçersem mutsuz olacağımı ve işsiz kalacağımı söylemişlerdi. Ben ise bilimle uğraşmak istediğim için moleküler biyoloji ve genetik bölümüne başladım ODTÜ'de." diye konuştu.

Eğitiminde, öğretmenlerinin yaptığı yönlendirmelerin çok etkisinin olduğunu aktaran Durmuş, "Size tavsiyem öğretmenlerinizle aranızı iyi tutun, onların yönlendirmesi çok önemli. Akıl hocalarınız olması kariyerinizde bir adım önde olmanızı sağlıyor. Öğretmenlerinizle konuşun, hayalinizi anlatın. Hayallerinize gitmek için neler yapmanız gerektiğine ilişkin onlar yol gösterebilir." ifadelerini kullandı.

Durmuş, teknolojik yenilikler tıp alanında uygulandığında hastalıkların daha olmadan yakalanabileceğini, sistemlerin geliştirilebileceğini, kendisinin de bu alanda çalıştığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de öğrencilerin geleceklerini planlarken vizyonlarını geliştirmek adına onları ilham veren yeni fikirler ve farklı bakış açılarıyla buluşturduklarını belirtti.

Yahşi, "Gençlerimizin, eğitimlerinin daha sonraki safhalarında karşılaşma fırsatı bulabilecekleri, alanında uzman, ilham veren şahsiyetlerle, ortaöğretimin daha ilk adımındayken buluşmalarını planlayıp hayata geçiriyoruz." dedi.

Etkinliği Durmuş'un annesi Nefise ile babaannesi Naşide Durmuş da izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İzmir Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title