Haberler

"İyi Girişim Zirvesi"

*tüsiad Başkanı Ümit Boyner Açıklaması

*TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner:

?Bugün burada amacımız, girişimcilere kurumsallaşma yolunda bir rehber imkanı sunmak. Bilgi ve deneyimlerin paylaşılması yoluyla daha fazla başarı hikayelerinin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Unutmamalıyız ki her yetişen girişimci bir lider adayıdır. Ve bizim iyi liderlere her zaman ihtiyacımız var"

* Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer:

"Reel sektörümüzün krizler karşısındaki gücünü hepimiz iyi biliyoruz. Bu nedenle Akbank olarak girimciliğe güvenimiz tam. Bundan sonra her türlü desteği vermeye devam edeceğiz"

?

?

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği ( TÜSİAD ) ve gelişmekte olan ülkelerde etkin girişimcileri destekleyen sivil toplum kuruluşu Endeavor?un işbirliğiyle düzenlenen ?İyi Girişim Zirvesi: Yarının Büyük İşletmeleri ? zirvesi Sabancı Center?da başladı.

Zirveye TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu katıldı.

"BİZİM İYİ LİDERLERE HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR"

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ise, ?Bir ülkenin gücü, gelişmişliği, girişimcilerinin sosyal ve ekonomik hayattaki etkinliğiyle ölçülür. Girişimcilik Türkiye için kritik bir konu" dedi.

Boyner, ?Değişimin motoru girişimcilerdir. Girişimcilikte yaratılan rekabet ortamı, daha iyi hedefler sağlar. Bu özellikler innovasyonun da vazgeçilmez öğeleridir. Yenilikçi projeler söz konusu olduğunda girişimci firmaların ön plana çıkıyor olması tesadüf değil ? diye konuştu. Boyner, zirvenin amacından da bahsederek, ? Bugün burada amacımız, girişimcilere kurumsallaşma yolunda bir rehber imkanı sunmak. Bilgi ve deneyimlerin paylaşılması yoluyla daha fazla başarı hikayelerinin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Unutmamalıyız ki her yetişen girişimci bir lider adayıdır ve bizim iyi liderlere her zaman ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

? HEDEFİMİZ KOBİ KREDİLERİ Nİ BÜYÜTMEK ?

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer de zirvenin açılışında bir konuşma yaptı.

Dinçer, ?Ülkemizde öne çıkan ana konulardan biri finansman konusu. Girişimciler en büyük sıkıntıyı finansman konusunda çekmekte. Girişimciler kendilerinde, teminatlarda ve kredi sağlamakta finansal konularda yetersizlik görmekte. Başlangıç aşamasında girişimlerinden vazgeçmekte, işletme sermayesinde sorunlar yaşamaktalar. Bu konuda, en önemli yollardan biri de finansman sorununu çözmekten geçmekte." diye konuştu.

Dinçer, ?Biz Akbank olarak istihdam yaratmanın ülke ekonomisi için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Reel sektörümüzün krizler karşısındaki gücünü hepimiz iyi biliyoruz. Bu nedenle Akbank olarak girişimciliğe güvenimiz tam. Bundan sonra her türlü desteği vermeye de devam edeceğiz. Öncelikle kobi kredileri ana temel iş alanlarımızın başında. Hedefimiz kobi kredilerini büyütmek. Biz kobi kredilerinin de önümüzdeki dönemde büyüyeceğini öngörüyoruz.? dedi. Dinçer, konuşmasını ? Girişimcilik Türkiye?nin geleceğidir." cümleleriyle bitirdi.

" DEĞİŞİMİN MOTORU GİRİŞİMCİLERDİR "

Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ise sloganlarının "Bugün burada sadece iş konuşuyoruz " olduğunu kaydederek, " Tamamen Yabi'lere özel olarak konumlandırılmış bir gün bugün. Yarının büyük işletmelerinin (YABİ) bilgi birikimlerine pozitif katkı sağlamayı istiyoruz. Maalesef, Türkiye'de girişimcilik istediğimiz şekilde değil.Türkiye'de sadece 100 kişiden 8.7 kişisi girişimcilik aktivitelerinde bulunuyor. Bugün gündemde olan Brezilya, Rusya, Çin, Hindistan'da bu oranlar oldukça yüksek.Türkiye raporda yer alan 50 ülkenin ortalaması altında kalıyor. Bizlerin de hedefi girişimcilik aktivitelerini daha da yukarılara çekebilmek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title