Haberler

İtfaiye Yılda 4 Bin 250 Yapıyı Denetliyor

İtfaiye Daire Başkanlığı Proje Denetim Birimi yılda ortalama 4 bin 250 yapıyı denetliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Kocaeli'nde yapılacak bina ve açılacak iş yerlerine ruhsat veriyor. Ayrıca ruhsat verdiği binaları ve işletmeleri rutin olarak denetleniyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığının denetlediği yapı sayısı yılda ortalama 4 bin 250'yi buluyor.

MUSTAFA ÇÖPOĞLU BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu başkanlığında itfaiye mevzuatlarda yapılan değişikliklerin görüşüldüğü toplantı yapıldı. Toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu. İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Önleme ve Eğitim Şube müdürü Hatice Öncü Yürekkorkutan ve denetim ekibi katıldı. Toplantıda mevzuat değişikliğinin ardından denetimlerin nasıl olması gerektiği görüşüldü.

YANGIN GÜVENLİ ALMAK ZORUNLU

Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı yasa gereği il genelindeki yapıların yangın güvenliğini denetleniyor. Bu amaçla kurulan Eğitim Şube Müdürlüğüne bağlı Proje ve Denetim Birimi inşaat ruhsatı aşamasındaki tüm yapıların proje kontrollerini, iskân ve işletme ruhsatı alma aşamalarında ise yapıları yerinde kontrollerini yaparak binalarda yangın güvenliğinin sağlanması konusunda denetim yapılıyor. Ayrıca yangın riski yüksek işletmelerde de rutin denetimler yapıyor.

DENETİMLER YANGIN RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR

Proje ve Denetim Biriminde görevli 15 personel yılda ortalama 4 bin 250 yapının yangın güvenliğini denetleniyor. 2009 yılında 3 bin 719 yapıyı denetleyen ekip, 2010 yılında 4 bin 220 yapıyı, 2011 yılı 9 aylık dönemde ise 3 bin 758 yapıyı denetledi. Denetimlerdeki artış yangın sayısını düşürüyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title