Haberler

İstanbul'da Fransa Başkonsolosluğu da güvenlik gerekçesiyle kapatıldı! Bir lisede de eğitime ara verildi

Güncelleme:

Hollanda, İngiltere ve Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun ardından Beyoğlu'nda bulunan Fransa Başkonsolosluğu da güvenlik gerekçesiyle geçici bir süreliğine kapatıldı. Pierre Loti Fransız Lisesi de güvenlik gerekçesiyle eğitime ara verdiğini duyurdu.

Fransa, Beyoğlu'ndaki konsolosluğunu dün aldığı bir kararla kapattı. İstiklal Caddesi'nde bulunan Fransa Başkonsolosluğu'na gidenler, binanın kapısına asılan "Geçici bir süreliğine kapalıdır, anlayışınız için teşekkür ederiz" yazısıyla karşılaştı.

FRANSIZ LİSESİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Pierre Loti Fransız Lisesi de okul velilerine gönderdiği bilgilendirme mesajında güvenlik gerekçesiyle Beyoğlu yerleşkesinin perşembe ve cuma günleri kapalı olacağı bildirildi. Velilere gönderilen bilgilendirme mesajında, "Mevcut güvenlik bağlamında ve diplomatik merciler ile bağlantılı olarak, Beyoğlu yerleşkesi 2 Şubat Perşembe ve 3 Şubat Cuma günleri kapalı olacaktır. Kontrolümüz dışındaki bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz, sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Mümkün olan en kısa sürede normale dönmeyi öngörmek için cuma günü durumun gelişimi hakkında sizi bilgilendireceğiz" denildi.

ÜLKELER KONSOLOSLUKLARINI ART ARDA KAPATTI

Önceki gün Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu da Instagram hesabından yaptığı paylaşımla, güvenlik nedeniyle başkonsolosluğun kapalı kalacağını duyurdu. Açıklamada, bugün için planlanan vize ve pasaport randevularının da iptal edildiği bildirildi.

Beyoğlu'nda bulunan Hollanda Başkonsolosluğu da olası protesto gösterileri ve batılı hedeflere yönelik artan tehdit nedeniyle geçici süreyle ziyarete kapatılmıştı. Öte yandan İngiltere Başkonsolosluğu da geçici olarak ziyarete kapatıldı.

NE OLMUŞTU?

27 Ocak'ta ABD, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve İsveç, Türkiye'ye ilişkin seyahat uyarıları yayımlamıştı. ABD'den gelen uyarıda şunlar kaydedilmişti: "Avrupa'da son zamanlarda Kur'an yakma olaylarının ardından ABD hükümeti, vatandaşlarını teröristlerin Türkiye'deki ibadethanelere olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor. Teröristler, ibadet yerlerini veya Batılıların sık sık ziyaret ettiği yerleri hedef alarak, çok az uyarıda bulunarak veya hiç uyarı vermeden saldırabilirler."

Britanya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında da şunlar yazılmıştı: "Şu anda, İstanbul'da Batılıların uğrak yeri olan kiliseler, sinagoglar, büyükelçilikler/konsolosluklar ve diğer yerlere yönelik artan bir terör saldırısı tehdidi bulunmaktadır. Britanya'nın İstanbul başkonsolosluğu şu anda tedbir amaçlı ziyarete açık değil. Türk yetkililer araştırıyor. Dikkatli davranmalı ve yerel güvenlik yetkililerinin tavsiyelerine uymalı, basında çıkan haberleri takip etmeli ve bu seyahat tavsiyelerini takip etmelisiniz."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

İstanbul Hollanda Almanya Beyoğlu Fransa Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

500

Yorumlar (16)

Ercan Sevinc:

Kapatanlari açarken izin vermeyelim

52
57
yanıtYanıtla
masteng aston:

Secime vardi biraz bekleseydiniz dis gucler is basinda diye oy toplardik.

37
35
yanıtYanıtla
TT:

Hadi konsolosluklar bir plan çerçevesinde organize bir şekilde kapatılıyor, bunu anlıyoruzda, bu lise nasıl olurda böyle bi organizyona alet olur...Acilen devlet o liseye el koymalı... Bu kafayla ancak milli şuurunu kaybetmiş ajanlar çıkar o okuldan.

51
13
yanıtYanıtla
Mustafa Ürkmez:

çok tehlikeli bir durum. Hangi Ülke konsolosgunu kapatıyorsa arkasından terör planı çıkacaktır. istanbulu kana bulayacaklar.küçük çaplı bir iç savaş çıkabilir arkasında kimin olduğunu herkes tahmin edebiliyor Türkiyede de destekçileri çok.

50
12
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ülkemizde hiç bir ülkenin saldırıya uğramasını arzu etmeyiz fakat isveç in saldırganca yaptığı tahrik kar tutum kuranı polis eşliğinde yakılmasını sağlaması hasmane tutum içinde olduklarını gösteriyor ve buda kendilerinin ve batılıların hedef olmasına neden oluyor

42
6
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Bir seçim döneminde sağda solda bombalar patlar çatışmalar yaşanırsa bundan en çok kimin nemalanıp oy devşireceğine bakarım önce. Geçmişte örnekleri var

19
13
yanıtYanıtla
can erdemir:

Bu devletler hangi bilgiyi elde etmişler de bu türden ciddi bir olay gerçekleşiyor. Bu bilgiyi basınla en ince ayrıntısına kadar paylaşmalılar.

29
1
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

İç işleri bakanı bir şeyler açıkladı, en ince ayrıntısı ise üst düzey yetkililerle konuşulur

yanıt0
yanıt1
Ben ve sen:

Bence guvenlik gerecekcesiyle dedikleri herhalde bir Turklerin yapacagi bir saldiridan kastedilmiyor bence kendilerinin yapacak olduklari ortaklasa saldiridan kendi vatandaslarini korumak icin kapatiliyor.

24
3
yanıtYanıtla
Sm57:

Ülkemizde Fransız lisesi olmasaydı eğitime ara vermesi haber olmayacaktı maalesef

23
2
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title