Haberler

Isparta'daki 130 Sanıklı Fetö/pdy Davası Devam Etti

ISPARTA'da geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Fethullah Gülen' ile birlikte eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski SDÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu'nun da aralarında bulunduğu 130 sanıklı davaya 2.5 aylık aran ardından 6'ncı duruşmayla devam edildi.

ISPARTA'da geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Fethullah Gülen' ile birlikte eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski SDÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu'nun da aralarında bulunduğu 130 sanıklı davaya 2.5 aylık aran ardından 6'ncı duruşmayla devam edildi.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY operasyonu ardından haklarında 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 53'ü tutuklu, 71'i tutuksuz, Fethullah Gülen ile birlikte 6'sı firari olarak aranan toplam 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Geçen 22 Ağustos'ta görülen 5'inci duruşma ardından bugün Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam eden duruşmaya tüm tutuklu ve tutuksuz sanıklar katıldı. Hakkında yakalama kararı çıkartıldıktan sonra geçen 28 Ağustos'ta Isparta Adalet Sarayı'na gelerek burada tutuklanan eski Vali Memduh Oğuz da Akşehir T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na nakledildiği için SEGBİS sistemiyle duruşmaya katıldı.

"KİŞİYE ÖZEL İLANA ÇIKILIYORDU"

Tutuksuz sanıkların ifade verdiği duruşmada, müştekiler, mağdur ve şikayetçilerin de dinlenmesine başlandı. Aynı davada tutuklu yargılanan eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu döneminde İdari ve Mali İşler Daire Başkanı olan ve tutuksuz yargılanan Zümriye Irlayıcı, ifadesinde 31 yıldır devlete hizmet ettiğini belirterek, FETÖ üyesi olduğu suçlamalarını reddetti. İddianamede yer alan Yüksek Öğrenim Sosyal Kalkındırma Eğitim ve Kültür Derneği'nin FETÖ'cü olduğunu bildiğini öne süren Irlayıcı, üniversitede düzenlenen bahar şenliklerinin bu dernek tarafından organize edildiğini aktardı. Dönemin Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu'nun bu derneğe üniversitedeki kantin işletmecilerinden para alınması ve paraların dernek hesabına yatırılması talimatı verdiğini öne süren Irlayıcı, örgüt yapılanması ile ilgili, şöyle dedi:

"Üniversitede ilan kişiye özel yayımlanıyordu. Yani önceden alınacak kişiye göre ilana çıkılıyordu. Bu ilanların hepsi de dönemin Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Numan Tamer'in elinde geçiyordu. Kimi almak istiyorlarsa onu alıyorlardı. Bu rektörün yaptığı bir şey, benim görev alanım değildir."

"CEMAATE YAKIN KİŞİLERLE KADROLAŞMAYA GİTTİ"

İbicioğlu'nun örgütün desteğiyle rektör seçildiğini iddia eden Zümriye Irlayıcı, hemen sonra örgüt adına kadrolaşmaya gittiğini savundu. Irlayıcı, "Rektör, göreve seçildikten sonra Gülen cemaatine yakın olan kişilerle kadrolaşmaya gitti. Bu kişiler Gülen cemaatine mensuptu. Gülen cemaatinin onayı olmadan kimse alınamazdı" diye konuştu.

GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜKLERİ KONUŞULUYORDU

Zümriye Irlayıcı, bir dönem Hasan İbicioğlu ve rektör yardımcılarının, ABD'ye gittiğini ve örgütün elebaşı Fethullah Gülen ile görüştüğünün üniversitede herkesçe konuşulduğunu söyledi. Irlayıcı, SDÜ'nün eski Genel Sekreter Aziz Bayrak'a, Hasan İbicioğlu tarafından mobbing uygulandığını da söyledi.

"ASIL REKTÖR BAŞKAYDI"

Müşteki konumundaki SDÜ öğretim görevlisi N.Ö. ise üniversitede eski rektör Prof.Dr. Hasan İbicioğlu döneminde mobbinge maruz kaldığını anlattı. Çok sayıda soruşturma geçirdiğini aktaran N.Ö., üniversite yönetiminin ilk başta FETÖ'yle ilgisinin olduğunu bilmediğini ancak mafya tipi bir yapı olduklarını anladığını belirtti. N.Ö., üniversitede görünür de rektörün Prof.Dr. Hasan İbicioğlu olmasına rağmen tüm işlerin firari sanık Numan Tamer'in kontrolünde gerçekleştiğini, asıl rektörün Prof.Dr. Tamer olduğunu iddia etti.

KANTİN İŞLETMECİLERİ İFADE VERDİ

Üniversitede kantin işletmecileri olan müştekiler H.T. ve H.A. da Bahar Şenlikleri ve Türkçe Olimpiyatları için Zümriye Irlayıcı tarafından bağış istendiğini ve bu bağışın Yüksek Öğrenim Sosyal Kalkındırma Eğitim ve Kültür Derneği'nin hesabına yatırılması gerektiğinin kendilerine söylendiği yönünde ifade verdi. Duruşma yarına erteledi.

- Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan İbicioğlu Memduh Oğuz Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title