Haberler

Isparta'da 129 Sanıklı Fetö Davasına Devam Edildi

ISPARTA'da 129 sanıklı FETÖ/PDY soruşturmasında yargılanan Isparta eski Valisi Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu ile diğer bazı sanıklar hakkında şantaj ve resmi belgede sahtecilik suçlarından verilmesi istenen cezaların artırılması istendi.

ISPARTA'da 129 sanıklı FETÖ/PDY soruşturmasında yargılanan Isparta eski Valisi Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu ile diğer bazı sanıklar hakkında şantaj ve resmi belgede sahtecilik suçlarından verilmesi istenen cezaların artırılması istendi.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen yıl mart ayında başlatılan FETÖ/PDY operasyonunun ardından haklarında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 49'u tutuklu, 74'ü tutuksuz, Fetullah Gülen ile birlikte 6'sı firari toplam 129 sanığın yargılanmasına devam edildi. Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Akşehir Cezaevi'nde bulunan tutuklu eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Mahkeme Başkanı Hacı Murat Yazıcı, evrakların okunmasının ardından şimdiye kadar yapılan yargılamaya ilişkin yeterince kanıt toplandığını ve yeterli miktarda sanık, tanık, müşteki ve avukatlara söz verilerek dinlendiklerini söyledi. Yazıcı, sanıklardan gelen bazı taleplerin değerlendirilmesi için duruşmaya bir süre ara verdi.

İddia makamı ise 'ByLock' kullandığı tespit edilen sanıkların mesajlaşmalarının içeriğinin incelenmesine ilişkin taleplerin reddine karar verilmesini istedi. Ayrıca geçen duruşmadaki esasa ilişkin mütalaasında bazı değişikliklere gidilmesini isteyen savcı, tutuklu işadamı Mustafa Altıniş hakkında örgüte yardım yaptığı anlaşıldığından cezalandırılmasını, Isparta eski Valisi Memduh Oğuz hakkında şantaj suçlamasına yönelik verilmesi istenen cezanın artırılmasını, aralarında SDÜ eski Rektörü Hasan İbicioğlu, örgütün 'Isparta il imamı' Osman Demirhan'ın da bulunduğu bazı sanıklar hakkında resmi belgede sahtecilik suçundan verilmesi istenen cezanın artırılmasını istedi. Savcı, geçen duruşmada esasa ilişkin görüşünü açıklarken sanıkların 2-15 yıl hapis cezaları ile cezalandırılmasını istemişti.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ise esasa ilişkin savunmalara geçildi. Sanık avukatları savunma verdi. Duruşma yarın devam edecek. - Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan İbicioğlu Memduh Oğuz Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title