Haberler

İnegöl Bakan Çelik: "Siz Maşasınız Maşa"

Bakan Çelik: Süt üreticilerine destek artacak (ek) BAKAN ÇELİK: "SİZ MAŞASINIZ MAŞA" İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği 'İnegöl'ün Yıldızları Ödül Töreni'nde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik HDP'yi eleştirdi.

Bakan Çelik: Süt üreticilerine destek artacak (ek)

BAKAN ÇELİK: "SİZ MAŞASINIZ MAŞA"

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği ' İnegöl'ün Yıldızları Ödül Töreni'nde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik HDP'yi eleştirdi. Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinen Bakan Çelik HDP'yi kastederek, "Terör belasını görüyorsunuz. 30 yıldır neler çektiğimiz hepimiz biliyoruz. Şehit haberleriyle yüreklerimiz dağlandı. Peki derdiniz ne arkadaş? Dert demokrasiymiş. Buyurun demokratik bütün açılımlar gerçekleştirildi. Derdi bölgeler arasındaki kalkınmada eşitsizlik varmış. Buyurun Şanlıurfa'ya, Diyarbakır'a, Bingöl'e yapılan yatırımlar Bursa'da yapılmıyor. Bursa'nın havaalanından daha büyük havaalanları var. Bunları oradaki vatandaşlarımız hak ettiği için yapıyoruz biz. Kesinlikle hiçbir vatandaşımızın arasında bir eşitsizlik düşünmedik, düşünmeyiz. Siz maşasınız maşa. Terörün gerekçesi olmaz. Ama gerekçe diye ortaya konan tüm argümanlar ortadan kalktığına göre, sizin bugünde kimin maşası olduğunuz ortaya çıktı. Ziyaretleriniz, ticaretleriniz, seyahatleriniz ve kimin maşası olduğunuz net bir şekilde ortaya çıktı. Devletimiz bu noktadan sonra hiçbir vatandaşımızın kılına zarar gelmeyecek hassasiyet içinde yalnız teröristlerle milimetrik bir mücadele sürdürüyor. Çok zor bir mücadele sürdürüyor polis ve askerimiz. Milimetrik olarak bunlar temizlenecek, ve operasyonlar devam edecek. Demokratik açılım devam edecek. İnsanımız Edirne'de neyi hak ediyorsa Güneydoğu'da da batıda da kuzeyde de aynı hakları yaşıyor, yaşamaya da devam edecek. Vatandaşla ilgili bir sorun yok. Çok şükür ki vatandaşımız bütün olup bitenleri iyi anlamlandırıyor. ve bu terör belasını orada estirenlere gerekli duruşu Diyarbakırlı, Batmanlı, Hakkarili, Şanlıurfalı vatandaşımız dimdik devletinin aziz ayyıldızlı bayrağının yanında durmaya devam ediyor. Bütün endişeleri ortadan kaldıracağız. Devletinin arkasında durduğunun vatandaş farkında olacak. Bundan sonra da bu bela milletimize bir musibet olarak çökmeyecek. Böyle bir istikrarsız bölgede bizi de istikrarsızlaştırmak ve tökezletmek için var güçleriyle çalışanlara, havaalanlarında çak yapanlara 1 Kasım'da milletimizin gerekli cevabı verdi. Bu istikrarlı dönemde yeniden reform dönemlerini başlatmamız lazım" dedi.

Suriye'deki iç savaşa değinen Bakan Çelik, Rusya'yı eleştirip, "İlk kez soğuk savaştan sonra bu derece kutuplaşma ile karşı karşıyayız. Herkes sipere yatmış durumda. Bütün güçler şuanda körfezde ve belli coğrafyada Ortadoğu'da konuşlanmış durumda. Çok enteresandır ki Rusya 'beni davet ettiler diye geldim' diyor. Diğer ülkeler ise 'biz oradaki olumsuzluğu yok etmek için parlamentodan karar çıkardık geldik' diyor. Her gelen geçen vuruyor. Milyonlarca insan evinden yurdundan oluyor. Bu insanların yollara düştüğü denizlerde atık muamelesi gördüğü bir acı ve vahim tablo var. Bunun arkasından huzur bekleniyor. Bu ülke üzerinde ameliyatlar yapmak isteyenler, bu ülke üzerinde hesap kitap yapanların hesaplarını boşa çıkaracak sağlam bir duruş sergilemek zorunluluğumuz var. Çünkü gideceğimiz yer yok. Gideceğimiz yer 780 bin kilometre karelik şehit kanları ile sulanmış olan bu topraklardır. Yani duracağımız ve öleceğimiz yer bu topraklardır. Onun için bölgedeki istikrarsızlığı ülkemize taşımaya çalışanlara ve bölgedeki mazlum ve mağdur hakların ümidi durumuna gelmiş iken, tekrar düğmeye basıp Türkiye'nin bu yükselişini aşağı çekmeye çalışanlara karşı mutlaka duruşumuzu devam ettirme zorunluluğumuz var" açıklamasını yaptı.

ASGARİ ÜCRET 1300 LİRA OLDU DİYE KIYAMET KOPMAZ

"Çalışma hayatı olarak iş ve işveren dengesini iyi kurmak lazım" diyen Bakan Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: "Konu yalnız sanayicinin meselesi değildir, çalışanın da meselesidir. Ayrı ayrı yerlerde farklı ifadelerle insanları telaşlandırmaya gerek yok. Asgari ücret 1300 lira oldu. Arkadaşlar asgari ücret 1300 lira oldu diye kıyamet kopmaz. Ben bu işi biliyorum. İş verenin piyasalarla rekabet koşullarını artıracak bir çok yatırım var. Bu yöntemlerle ilgili iş verenin talepte bulunması saygı değerdir. Ama benim üzüldüğüm olay şudur: Asgari ücret 1300 lira oldu kıyamet koptu gibi yansıtılması aslında işverenler içinde son derece sıkıntılı bir durum. Neticede bir insan 1300 liraya ailesini geçindirecek. Önce kendimize bunu sormak durumundayız. Fakat benim için çalışanıma 1300 değil daha farklı imkanları da sağlayabilir işveren. Ama bunun getirdiği rekabet edememe sorunuyla ilgili işverenin bizden ön açıcı talebi çok haklı bir taleptir. Sanki gariban alın teriyle 9 saat çalışan alın teriyle ekmeğini kazanmaya çalışan ve akşama çocuğuma çikolata götürebilir miyim dile heyecan duyan bir insanın 1300 lirasına göz koymuşuz gibi bir algı bizim işverenlerimizin hak etmediği bir algıdır."

Konuşmasının ardından Çelik, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine plaket verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Çelik Şanlıurfa Türkiye İnegöl Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

title