Haberler

İhlas Koleji Hikayeleri İstanbul'a Taşıdı

İhlas Koleji organizatörlüğünde bu yıl üçüncüsü yapılan 3.Uluslararası Storytelling Konferansı sona erdi.

İhlas Koleji organizatörlüğünde bu yıl üçüncüsü yapılan 3.Uluslararası Storytelling Konferansı sona erdi.

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü'nde düzenlenen konferansa Kevin Locke, Jan Blake, Diana Ferlatte gibi dünyaca ünlü storytellerlar katılırken, Türkiye'de karikatür denince akla gelen ilk isim olan Salih Memecan da konuşmacı olarak yerini aldı.

İki oturumdan oluşan konferansın ilk bölümünde, Diane Ferlatte, Rukiye Şahin, Alec Williams ve Jane Cadwaller izleyicilerin karşısına çıkarken, öğleden sonraki oturumda Jan Blake, Nina Prentice, Mustafa Kencesoy, Salih Memecan ve Kevin Locke sahneye çıktı.

ÇEMBER DANSI

Sunuculuğunu Rachel Webster'ın yapmış olduğu organizasyonda sahne alan Kevin Locke, birçok ülke de sergilediği çember dansını İstanbul'daki hikaye severlerle buluşturdu. Dansında kullandığı çemberlerle barış, bütünlük, güzellik gibi duyguları anlatan Locke, çemberlerden biri eksilince tüm yapılanların boşa gideceğini yaptığı dansıyla anlattı. Bütünlük içinde yaşanabileceğine vurgu yapan Locke, her çemberin çok önemli olduğunu belirtti.

Geçen yılda aynı konferansta sahne alan Jan Blake, her zamanki pozitif enerjisiyle izleyicilerden alkış aldı. Anlattığı hikayeleri oyun halinde dramatize eden

Blake, yoğun istek üzerine sahnede iki hikaye anlattı.

HERKES ÇİZEBİLİR

Ünlü karikatürist Salih Memecan da, çizebilmenin hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı. Geçmişte kekeme olan Memecan, bu zorluğun üstesinden çizerek geldiğini söyledi. Tahtada örnekler veren Memecan, çok basit figürlerle herkesin çizebileceğini gösterdi.

İhlas Koleji öğretmenleri

Rukiye Şahin ve Mustafa Kencesoy da sahne alan isimler arasına katıldı. Rukiye Şahin yaptığı sunumunda, Storytelling yöntemi ile ders anlatmanın önemini vurgularken, Mustafa Kencesoy da müzikal haline getirdiği Hansel ve Gretel ile Kırmızı Başlıklı Kız masallarını grubuyla birlikte rock tarzında seslendirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Salih Memecan Bahçelievler İhlas Koleji İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title