Haberler

İFSAK’a Yeni Yönetim Kurulu

Güncelleme:

İFSAK'ta Göreve Gelen Yeni Yönetim Kurulunun Öncelikli Hedeflerini Belirledi.

İFSAK'ta yeni yönetim kurulu belirlendi. Yönetim kurulu başkanlığını Tanju Akleman'ın, yönetim kurulu başkan yardımcılığını Serkan Turaç'ın, genel sekreterliğini Burak Şenbak'ın ve saymanlığını Selahattin Nemlioğlu'nun üstlendiği kurulun yeni üyeleri ise Erdinç Aksu, İsmi Durmuş, Ali İlker Elçi, Tunç Küçükberber, Süreyya Özcan, Atabey Pusat ve Hakan Yaşar olarak sıralanıyor.

Yeni kurulun önümüzdeki döneme yönelik en önemli hedefi, üyelerinin fotoğraf bazında birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak. İFSAK, 2011 yılıyla birlikte hem üzerinde sosyal sorumluluk taşıyan fotoğraf projeleri, hem de bir fikirden yola çıkarak hazırlanacak doğrudan fotoğraf temelli projeler gerçekleştirmeyi hedefliyor. Ayrıca, profesyonel bir üye veritabanı da oluşturulacak.

İFSAK'ın yeni yönetim kurulu, eğitim çalışmalarını da çeşitlendirerek sürdürecek. Planlar arasında, İstanbul'da yaşayan yabancılara İngilizce temel fotoğraf seminerleri düzenlemek bulunuyor. Ayrıca, 7-12 yaş arası çocuklara ve 12-16 yaş arası gençlere yönelik düzenlenen seminerler de devam edecek. İFSAK, Kısa Film Atölyeleri, Senaryo Atölyeleri, Film Analizi Seminerleri gibi çalışmaları da sürdürecek. Geçen yıl düzenlenen Temel Sinema Atölyesi'nin daha da geliştirilerek yeniden açılması planlanıyor. Öte yandan, Temel Sanat Eğitimi'nin yanında farklı sanatsal eğitimler gerçekleştirmek de hedefler arasında yer alıyor. İFSAK'ın eğitimdeki nihai hedefi, sürekliliği, programı, müfredatı, eğitmenleri, teknik yayınları ve kitapları ile bütünleşmiş Akademi İFSAK.

İFSAK'ın yeni yönetimi, fotoğrafta, sinemada ve sanattaki diğer disiplinlerde yaratıcılığı ve farklılığı ön plana çıkaran etkinlikleri daha da yoğunlaştırarak dernek üyeleriyle buluşturmayı hedefliyor. Etkinlikleri kendi mekanının dışında Beyoğlu'ndaki ve İstanbul'un diğer semtlerindeki mekanlara, kültür kurumlarına yayarak farklı insanlarla buluşmak, bu buluşmalar sayesinde de o farklı insanları derneğe kazandırmaya devam etmek isteyen İFSAK, zaman zaman mekan ya da etkinlik anlamında bu kurumlarla birlikte çalışmayı da planlıyor. Söz konusu birlikteliklerin, diğer kültür kurumlarında ya da sanat galerilerinde açılmış sergileri fotoğrafçısı ile birlikte ya da başka bir sanat insanının yorumu ile gezmek ya da birlikte fotoğraf/sinema/sanat üzerine söyleşiler düzenlemek şeklinde olması düşünülüyor.

"İFSAK Fotoğraf ve Sinema Dergisi", 2011 yılıyla birlikte yeniden yayınlanacak. 2011 yılında düzenlenecek Genç Fotoğrafçılar Festivali ve 2012 yılında düzenlenecek İstanbul Fotoğraf Günleri, bu dönemde gerçekleştirilecek iki önemli etkinlik.

Yurtdışındaki fotoğraf ile ilgili kişi, kurum ya da derneklerle işbirliğinin önemine inanan İFSAK, bu bağlamda tüm birimlerle koordinasyon içerisinde çalışacak bir Yurtdışı İlişkiler Birimi kurmayı hedefliyor. Böylece, yurtdışındaki kişi, kurum ya da derneklerle kurulan ilişkiler sayesinde İFSAK üyelerinin çalışmalarını ya da İFSAK'ın projelerini o ülkelere taşıyabilmek mümkün olacak. İFSAK, sivil toplum kuruluşları ile ortak sosyal sorumluluk projeleri geliştirmenin yanında ilk ve orta öğretim okullarıyla, üniversitelerle, sendikalarla, meslek odaları ile işbirliği içerisinde çalışmalar yapmak üzere sivil toplum örgütleri ile İlişkiler Birimi oluşturuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title