Haberler

"İçerik, Pazarlamanın En Etkin Araçlarından Biri Haline Geldi"…

Güncelleme:

Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü tarafından düzenlenen İçerikle Pazarlama Konferansı'nın üçüncüsü bu yıl "İçerik Pazarı" başlığıyla, santralistanbul Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Yeni nesil pazarlama trendlerine ilişkin konuların ele alındığı konferansta, başarılı çevrimiçi içerik üretimi, sosyal medya ve içerik pazarlamasının pazarlamayı ne ölçüde demokratikleştirdiği tartışıldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü tarafından düzenlenen "İçerik Pazarı" başlıklı konferans, alanında uzman isimleri ağırladı. "İçerik Pazarı" ana temasıyla düzenlenen "İçerikle Pazarlama Konferansı"nda, içerik üretiminin inceliklerinden pazarlamaya olan etkilerine; sektörün bugünkü durumundan geleceğine kadar birçok konuyu masaya yatırıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Güventürk Görgülü, "İçerik, pazarlamanın en etkin araçlarından biri. Bu nedenle bu yılki 'İçerikle Pazarlama Konferansı'nda içerik pazarı konusu üzerine yoğunlaştık. İçeriğin geri dönülmez bir şekilde pazarlamanın en kullanışlı kollarından biri olması, mobil dünyaya sağladığımız uyumla alakalı. 4 milyar internet kullanıcısının yüzde 52'si internete mobil telefon üzerinden bağlanıyor; medya tüketimi büyük ölçüde mobil cihazlar üzerinden son derece hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Artık reklamlara eskisi kadar tahammülümüz yok. Bir ürün satın almaya hazır insanların karşısına doğru yer ve zamanda çıkmak isteğinizde içerik pazarlamaya başvurmanız gerekiyor. Bu nedenle içerik günümüzde büyük önem taşıyor, bu önem giderek de artacak" açıklamasında bulundu.

"İNSANLARIN DİKKAT SÜRESİ GİDEREK AZALIYOR"

Konferansta "Sosyal medya ve içerik pazarlaması pazarlamayı demokratikleştirdi mi?" başlıklı bir sunum yapan Engageya Türkiye Ülke Müdürü İlter Avcı, mobilin hayatın içine girmesinin insanların gündelik yaşamını değiştirdiğini belirterek, "İnsanların dikkat süresi giderek azalıyor, bunun en büyük sebebi tercih listesinin çoğalması. Karar verme süreçleri değişti; dijital medya sayesinde 'hemen, şimdi, burada' kavramları hayatımıza girdi. Bu da pazarlamanın içerik ağırlıklı olmasına neden oldu. Erişilebilirlik, hız ve maddi açılardan hem pazarlama sektörü hem de müşteriler için demokratik bir ortamın oluştuğunu söylemek mümkün" dedi.

Yüksek performans gösteren çevrimiçi içerik üretmenin sırlarını paylaşan İçerik Pazarlama Yöneticisi Merve Akcasu ise bu sırları şöyle sıraladı: "Doğru anahtar kelime, güçlü başlıklar, yazı akışı, içeriği destekleyen görseller ve değer gösterme"

NİTELİKLİ İÇERİK ARAYIŞI ÖN PLANDA

Konferansta "İçerik üretiminde ve pazarlamasında 'yavaş yeni medya' kulanımı" başlıklı bir sunum yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Saka ise, "Günümüzde bireylerin, daha nitelikli, hızlı tüketilemeyen, sindirilmeye ihtiyaç duyulan içerik arayışları ön plana çıkmaya başladı. Bireyler artık, Paywall (ödeme duvarı) gibi iş modelleriyle dağıtılan kaliteli içerikler için para bile ödeyebiliyorlar. Bu nedenle kurumların da viralleşmenin ötesinde, kullanıcılarla paylaşımının beş yıl sonrasında bile trafik yaratabilecek içerikler üretebilmeleri büyük önem taşıyor. Yapay zekanın ve robot gazeteciliğin de gelişmesiyle birlikte artık rutin içerikler (skor, borsa haberleri gibi) için iş gücüne ihtiyaç duyulmuyor. Bu da bireylerin daha kaliteli içerikler yaratabilmesine zaman ve imkan tanıyor" dedi.

Bu yıl "içerik pazarı" temasıyla gerçekleşen İçerikle Pazarlama Konferansı'nda ayrıca Video Fabric Kurucusu M. Serdar Kılıç "D-evrim: Gelecek nesnelerin değil duyguların internetinde", Kolektif House Pazarlama Müdürü Mehmet Nafiz Duru ise "Kolektif House Online ve Offline İçerikle Pazarlaması" başlıklı sunumlarını katılımcılarla paylaştı. Konferans Fotoğrafçı ve Instagrammer Ahmet Erdem söyleşisi ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Semiha Yankı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Semiha Yankı kaç yaşında, nereli? Semiha Yankı biyografisi! Sevan Nişanyan kimdir? Sevan Nişanyan kaç yaşında, nereli? Sevan Nişanyan hayatı ve biyografisi! 2024 DGS BAŞVURU TARİHİ VE ÜCRETİ! DGS başvuruları ne zaman, bugün mü? #9997 Hareket Proje halka arz ne zaman? Hareket Proje kaç lot verir? Bim ne zaman açılıyor? Bim marketleri saat kaçta açılıyor, kapanıyor? 2024 Bim çalışma saatleri! İNCİ TANELERİ OYUNCULARI KİM? İnci Taneleri Nehir kimdir, gerçek adı ne? #127916 20 Mayıs okullar tatil mi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın ertesi günü okullar tatil mi olacak? BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ? 10 Mayıs okul açık mı? MEB'den açıklama geldi! Osman Tarık Özçelik kimdir? Halk Tv konuğu Osman Tarık Özçelik kaç yaşında, nereli? Osman Tarık Özçelik biyografisi! Okul müdürünü öldüren öğrenci tutuklandı mı? Okul müdürünü öldüren öğrenci tutuklandı mı kim, yakalandı mı? Öldürülen öğretmen hangi okulda? Öldürülen öğretmen nerede, hangi şehirde? AİLE DESTEK ÖDEMESİ E-DEVLET SORGULA MAYIS 2024! Aile destek ödemesi Mayıs ayı ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi tarihleri! Cem Yılmaz sahneyi neden terk etti? Cem Yılmaz gösterisinde neden sinirlendi, ne oldu? GELİNİM MUTFAKTA 10 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Zeynep hakkında konuşan kişi kim? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title