Haberler

Hurdalık Yangını Korkuttu

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Hotaşlar köyünde çıkan yangın büyük korku ve paniğe yol açtı.

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Hotaşlar köyünde çıkan yangın büyük korku ve paniğe yol açtı. Bir evin hurdalığında çıkan yangında hayvan damı ile köy fırını yanarken, alevler evlere sıçramadan söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Hotaşlar köyünde muhtar Bilal Tanrıkulu'nun evinin avlusundaki hurdalıkta bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın büyük korku ve paniğe neden olurken, plastik ve petrol ürünleri bulunan hurdalıktaki alevlerin evlere sıçramaması için köylüler seferber oldu. Köylüler hortum ile alevleri söndürmeye çalışırken, kısa sürede olay yerine gelen Kepsut Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahalede yetersiz kalınca Balıkesir Belediyesi'nden yardım istendi. Balıkesir İtfaiye Müdürlüğü'nden gönderilen bir arazöz ve Kepsut Belediyesi'ne ait 2 arazözle yapılan müdahaleler sonucunda saatler sonra yangın kontrol altına alındı. Yangında hayvan damı ile köy fırını kül oldu.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Hotaşlar köyüne giderek yangınla ilgili bilgi aldı. Başkan Cankul, Tanrıkulu ailesine geçmiş olsun dileğinde bulunurken, itfaiye ekiplerine yardımcı olan köylülere de teşekkür etti.

Muhtar Tanrıkulu, damdaki hayvanlara baktıktan sonra evine girdiğini, sonra dışarıdaki alevleri görüp hemen itfaiyeyi aradıklarını, yangına köylülerle beraber müdahale etmeye çalıştıklarını söyledi. Bazı vatandaşlar ise, yangının ekmek fırınlarından veya hurdalıktaki elektrik aksamından çıkmış olabileceğini dile getirdi.

Bu arada, yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin yoğun alev ve dumana rağmen zehirlenme tehlikesine karşı maske kullanmaması dikkat çekti. İtfaiye yetkilileri yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma başlatırken, yangında on binlerce liralık maddi zarar meydana geldiği kaydedildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Belediyesi İsmail Cankul Kepsut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title