Haberler

Haşim Kılıç Konuşurken Erdoğan Uyukladı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Kadir Özkaya'nın yemin töreninde Haşim Kılıç konuşurken göz kapaklarına engel olamadı.

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kadir Özkaya için yemin töreni düzenlendi. Törende Kılıç konuşurken Erdoğan uyukladı.

ERDOĞAN'I KAPIDA KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Kadir Özkaya'nın yemin törenine katıldı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

GÖZ KAPAKLARINA HAKİM OLAMADI

AYM Başkanı Haşim Kılıç burada bir konuşma yaptı. Haşim Kılıç konuşurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, göz kapaklarına hakim olmadı. Konuşma sırasında Erdoğan'ın uyukladığı dikkatlerden kaçmadı.

Haşim Kılıç'ın açıklamalarından satırbaşladı;

AYM bireysel başvuruda vermiş olduğu kararlarıyla bir yandan vatandaşın özgürlük alanını genişletirken diğer yandan da hakların teminatı olma konusunda güçlü bir çaba sarf etmektedir.İş yükü sorunun asıl kaynağı uzun yargılama ve uzun tutukluluk gibi kronik yapısal sorunların henüz çözülememiş olmasıdır.Mahkememize yapılan başvuruların çoğu adil yargılama hakkı, uzun tutukluk ve mülkiyet sorunlarıyla ilgili başvurulardır. Davalar makul sürede bitirilememektedir.

"KORKMAK ANLAMSIZDIR"

Bireysel başvuru konusunda artan iş yükü için yargıdaki yapısal sorunların çözülmesi gerektiğini bir kez daha belirtmek isterim… Demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde yürüdüğümüz sürece sorunlardan korkmak anlamsızdır. Uzun yıllar başkanlığını yürüttüğünü Anayasa Mahkemesi'nin kısaca özetlediğim çalışmaları ve geldiği noktayı emekliliğine çok kısa bir süre kalmış bir başkan olarak ifade etme sorumluluğunu anlayışla karşılamanızı dilerim.

"GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ"

Her şeye rağmen geleceğe umutla baktığımızı belirtmek istiyorum. Yasama, yürütme ve yargı organlarının, üstün hukuka bağlı, özverili gayret ve çalışmaları demokratik hukuk devleti olma yolunu açacaktır. Türkiye'de artık ülkeyi kurtarma çağrısı yapılan kurum ve kişiler dönemi kapanmış, sorunların demokratik yol ve yöntemlerle çözülmesi gereken bir süreç başlamıştır."


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi Kadir Özkaya Haşim Kılıç Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

500

Yorumlar (90)

GERÇEKÇİ:

TAKDİRİ İLAHİNİN TECELLİ ETMESİNİ VE SONSUZA KADAR GÖZLERİNİ KAPATMASINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ

58
29
yanıtYanıtla
asd:

erdoğanın tipe bak zalimlik yüzüne işlemiş çok kıskanç ve kabullenemeyen bir zalim . . . bunu haşim kılıç yapsa saygısızlıktan dava açılırdı tabi sonucuda tahmin etmek zor olmasa gerek

25
53
yanıtYanıtla
ADIM:

Öyle kibirli öyle saygisizki, kendi konusmalari disinda herkes uykusunu getiriyor harhalde. Sen konusurken ters bakana yapmadigini birakmazsin degilmi sayin koyunlarin CB!!!

21
46
yanıtYanıtla
ZAZA 23mobilWeb@haberler.com:

Adam gece gündüz çalışıyor ve tabi uykusuz kalıyor. Rabbim yardımcısı olsun.

38
22
yanıtYanıtla
Mert yıldızmobilWeb@haberler.com:

O da birşey mi birileri ülkeyi soyarken 75 milyon uyuyor

20
38
yanıtYanıtla
nuriyebayındıröney:

yalovalı vatandaş alevi arkadaşın olmadımı neden küçümsüyorsun. ayıp değilmi hz ali nin kanına girenlerdenmisin hz ali hz muhammedin damadı olduğunu bilmiyonmu. alevilliğin üç desturunu duydunmu eline, beline, diline sahip ol der. alevillik ayakkabı kutuları, boy boy kasalar, koluna 700 bin liralık saat tak diyomu . alevide değilim aynennn

13
44
yanıtYanıtla
arslan:

Bülent Ecevit in fotoğrafları ile dalga geçip reklam malzemiesi yapanlar:bu dünya kimseye kalmaz. Hele hele ah alanların kul hakkını çerez yapanlara sanıyormusunuz ki rahat bir dünya hayatı versin ALLAHDevlet yönetmeye talip olan tek adamın halini görün bakalım . . . .

22
33
yanıtYanıtla
NİSAN:

HABERLER. COM ANLAŞIN AKPARTİYE KARŞI HEP AKPARTİ HABERLERİNİ YAYINLADIĞINA GÖRE

48
6
yanıtYanıtla
ABD:

Sıfata bak

19
35
yanıtYanıtla
RIZA NUH BERKAY:

UYUMAK ONUNDA HAKKI ON YILDIR UYUYYANLARI UYARIYO DAYANAMADI. NE YAPSIN.

45
8
yanıtYanıtla
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title