Haberler

Hamas Lideri Heniyye'den BM'nin Kudüs Oylaması Açıklaması

Birleşmiş Milletlerin (BM) Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını reddetmesi üzerine İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, "BM'nin Kudüs oylaması hak, adalet ve tarih için bir zaferdir" dedi.

Birleşmiş Milletlerin (BM) Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını reddetmesi üzerine İslami Direniş Hareketi ( Hamas ) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, "BM'nin Kudüs oylaması hak, adalet ve tarih için bir zaferdir" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın tehditlerine rağmen Birleşmiş Milletlerin (BM) Kudüs kararı Filistin'de sevinçle karşılandı. BM üyesi 128 ülke ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını reddetti. Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, BM Genel Kurulunda Kudüs için yapılan oylamanın hak, adalet ve tarih için bir zafer olduğunu söyledi. Hamas Lideri İsmail Haniye, Filistin halkının hakkı yönünde oy kullanan ülkelerin tutumunu takdir ettiğini belirterek "Bu devletler Amerika'nın despotluğunu ve siyasi haydutluğunu gösteren tavrını reddeden özgür halkların iradesini yansıttı. Tehdit dili hak ve hukuk karşısında artık fayda vermiyor. İlkeler çıkarlardan daha güçlüdür" ifadelerini kullandı. İsmail Haniye, ABD'ye uluslararası camianın iradesine kulak verme ve kararından vazgeçme çağrısında bulundu.

(Muhammed Rabah/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler İsmail Heniyye Hamas Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title