Haberler

Hak-İş'ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

Güncelleme:

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı sendikaların kadın komiteleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya geldi.

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı sendikaların kadın komiteleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya geldi.

Hizmet İş Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre, düzenlenen programda konuşan Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Serhat Çelik, bugünün kadınların, özellikle de emekçi kadınların seslerini yükseltecekleri önemli bir gün olduğunu ifade etti.

Son yıllarda anayasada ve iş kanunda kadınlara tanınan haklarda önemli adımlar atıldığını belirten Çelik, kadınlar için hem sosyal hem de çalışma hayatında daha iyi şartların oluşabilmesi için sendika olarak mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.

Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alması ve ayrımcılığın ortadan kaldırılmasının önemli bir hedef olarak önlerinde durduğuna dikkati çeken Çelik, "Bu hedefi sizlerle başaracağımıza canı gönülden inanıyorum. Tüm bunların ışığında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadın emekçilerimiz açısından yeni hedeflerimize açılan bir kapı olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Programa katılan Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı sendikaların kadın komite başkanları da kadına şiddete dikkati çekti.

Programa, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Hayta, Öz Sağlık-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Emre Kocaman, sendikaların yönetim kurulu üyeleri ve kadın komite başkanları ile üyeler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title