Haberler

Hague-Steinmeier Ortak Basın Toplantısı

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: "Rusya hükümeti, Suriye rejimini kimyasal silahların imhasını hızlandırmaya çağırmalı" "Humus ve abluka altındaki diğer bölgelerde insanların bilerek aç bırakılması kesinlikle kabul edilemez" Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: "Suriye'deki tarafların 10 Şubat'ta müzakerelere.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Rusya'nın, Esed rejimini kimyasal silahların imhasını hızlandırmaya çağırması gerektiğini söyledi.

Hague, İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Almanya'nın, dış politika ve ticaret gibi konularda ülkesinin en önemli ortaklarından biri olduğunu belirten William Hague, görüşmede Avrupa Birliği'nin reforme edilmesi, Ukrayna'daki durum, Suriye'deki kriz gibi konuları ele aldıklarını ifade etti.

"Haftasonunda rejim tarafından 80'den fazla kişinin Halep'te öldürülmesinden dolayı büyük üzüntü duyuyorum" diyen Hague, Humus ve abluka altındaki diğer bölgelerde insanların bilerek aç bırakılmasının "kesinlikle kabul edilemez" olduğunu vurguladı. Hague, şöyle konuştu:

"Hem İngiltere hem Almanya Suriye'nin kimyasal cephaneliğinin imhasıyla ilgili güçlü katkıda bulunuyor. Rusya hükümeti, Suriye rejimini kimyasal silahların imhasını hızlandımaya çağırmalı. Cenevre-2 sürecinin desteklenmesi için birlikte çalışmayı sürdüreceğiz."

İran'la nükleer konusunda geçici bir anlaşmaya varılmasında Almanya'nın önemli bir ortak olduğunu belirten Hague, her iki ülkenin de bu konuda kapsamlı bir anlaşma görmek istediğini, bunun için de yaptırımların devamının önemli olduğunu belirtti.

-"Müzakerelere devam edilecek olması umut verici"-

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steirmeier da "İngiltere'nin AB içerisinde güçlü ve önemli bir oyuncu" olduğunu belirterek, İngiltere'nin birlik içerisinde yer almaya devam etmesini istediklerini ifade etti. AB'yi daha etkin hale getirmek istediklerini dile getiren Steinmeier, konuşmasında Suriye konusuna da değindi.

Cenevre-2 barış görüşmelerinde tarafların müzakere masası etrafında bir araya gelmesinin olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Alman Dışişleri Bakanı, görüşmelerin ilk ayağından somut sonuçlar çıkmadığına işaret ederek, "Ancak Suriye'deki tarafların 10 Şubat'ta müzakerelere devam edecek olması umut verici" dedi. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği William Hague Suriye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Hareket Proje Taşımacılığı halka arz katılım endeksine uygun mu? Hareket Proje Taşımacılığı helal mi, caiz mi? Postpartum (doğum sonrası) depresyon nedir? DOLAR BUGÜN NE KADAR? #128176 16 Mayıs 2024 dolar / euro bugün kaç TL? #128184 Bugün voleybol maçı var mı? 16 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? 19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title