Haberler

Grev Yolda, Dijital Kabus Başlıyor

Türk Telekom ile Haber-iş Sendikası Yetkilileri Arasındaki Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinde Anlaşma Sağlanamadı. Türk Telekom Bugün Greve Gidiyor.

Türk Telekom ile Haber-iş Sendikası yetkilileri arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, dün öğle saatlerinde başlayarak gece geç saatlere kadar devam eden görüşmeler sonucunda anlaşmaya varılamadığını bildirdi. Akcan, kapsam, ücret ve çalışma saatleri konularında 21 asıl, 5 geçici madde olmak üzere toplam 26 maddede anlaşmanın sağlanamadığını kaydetti.

Akcan, saat 08.00 itibarıyla Türk Telekom Ankara İl Müdürlüğü önünde greve başlayacaklarını bildirdi.

Konuyu masa başında sonuca vardırmak istediklerini, tabanın karşı çıkacağını bilerek en son tekliflerini de aşağıya çektiklerini ifade eden Akcan, görüşme masasında 2007 yılı için yüzde 10, 2008 yılı için ise 1. ve 2. 6 aylık dönemlerde yüzde 4+4 ücret zammı istediklerini belirtti. Son tekliflerinde ikramiye gün sayısını 116 güne indirdiklerini de söyleyen Akcan, görüşmelerin ücret dengesizliğinin giderilmesi noktasında tıkandığını kaydetti.

Bunun üzerine tekliflerinin tamamını geri çektiklerini belirten Akcan, ''Şu anda sürecin başında verdiğimiz teklif geçerli. Grev süresince görüşmeler devam edecek'' diye konuştu.

Grev süresince ne tür aksaklıkların yaşanabileceğinin sorulması üzerine Akcan, ''20 bin üyemiz şebekelerde çalışıyor, artık bunlar çalışmayacak. Dolayısıyla oluşabilecek arızaları onarılmayacak. Grev süresinin uzaması halinde bu tür sıkıntılar artarak devam edecek'' dedi.

-''Çok iyi teklif verdik''

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany ise, Türk Telekom'un çalışanlarına çok iyi oranlarda ücretler ödediğini savunarak, ''Bu nedenle sendikaya çok iyi bir teklif verdiğimizi düşünüyoruz'' dedi.

Doany, Haber-İş Sendikası yetkilileriyle toplu iş sözleşmesi konusunda anlaşmaya varamadıklarını bildirdi.

Son 2 haftadır Türk Telekom'da grev olmayacağı yönünde açıklamalar yaptıklarını hatırlatan Doany, görüşmeler sonucunda bunun gerçekleşmediğini ve üzgün olduklarını kaydetti.

Türk Telekom'un çalışanlarına çok iyi oranlarda ücret ödediğini, ücretlerin piyasa koşullarının üzerinde olduğunu ifade eden Doany, ''Bu nedenle sendikaya çok iyi bir teklif verdiğimizi düşünüyoruz. Enflasyon oranı 2007'de yüzde 8 olmasına rağmen biz yüzde 10 teklif ettik. İkinci yıl için de yüzde 4+4 verdik. Ancak anlaşma sağlayamadık. Ücretler konusunda hayal kırıklığına uğradık. Sayıları 5-6 bini bulan tekniker, teknisyen ve teknisyen yardımcılarının ücretlerinde de iyileştirme teklif ettik ama anlaşamadık. Grevin çok uzun sürmeyeceğini, kısa zamanda bir karara varılacağını ya da hakem aracılığıyla çözüleceğini düşünüyoruz. Umudumuzu henüz kaybetmedik''dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title