Haberler

Girişimciler Sertifikalarını Aldılar

Güncelleme:

"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri"ni tamamlayan 75 girişimci aday için sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Osmaniye KOSGEB Hizmet Müdürlüğü ve Osmaniye Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Osmaniye Belediyesi'nde Aralık ve Ocak aylarında Adana kısa adı ABİGEM olan Adana Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri"ni tamamlayan 75 girişimci aday için sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Tüm hizmetleri ABİGEM tarafından verilen bu eğitim, Osmaniye Belediyesinde yapıldı. Yeni istihdam olanakları sağlamayı ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilere destek vermeyi hedefleyen bu eğitime katılan ve başarılı bulunan girişimci adaylarının iş planlarının KOSGEB tarafından hibe ve kredi şeklinde desteklenmesi öngörülüyor.

Osmaniye Belediye meclis salonunda yapılan sertifika töreninde konuşan Başkan Kadir Kara, "Hiç şüphemiz yok ki bugün burada sertifikalarını vereceğimiz girişimcilerimiz yeni iş fikirleri ile bölgemiz ve ülkemiz ekonomisini hareketlendirerek katkıda bulunacaklardır. Böylelikle, iş imkânı bulamayan vatandaşlarımız kendi işlerini kurarak ülke ekonomisinin çarkına dâhil oluyorlar ve işletmelerinde de başka işsizleri istihdam ederek, işsizlik sorununun çözümüne de daha hızlı çözüm sağlamaktadırlar. Bu eğitimi organize eden ABİGEM'e, destek veren KOSGEB ve İş-Kur Müdürlüğünü kutluyorum. Bu tip çalışmalarda Osmaniye Belediyesi olarak her zaman destek vermeye hazır olduğumuz bir kez daha buradan açıklıyorum. Belediye olarak Osmaniye'deki işsizliğe çözüm bulmak ve aranan elemanları bulabilmek için önümüzdeki süreçte İş İstihdam Ofisi kurmayı planlıyoruz. Bugün sertifika alan tüm kursiyerleri kutluyor, başarılı işlere imza atacaklarına inanıyorum" dedi.

ABİGEM Müdürü Tolga Yanar, "Belediyemiz, KOSGEB ve İŞKUR ile birlikte düzenlediğimiz bu etkinliğin Türkiye'ye örnek bir etkinlik olarak kayıtlara geçeceğine inanmaktayız. Bize destek veren kurumlarımız ile bu konuya büyük duyarlılık gösteren belediye meclis üyesi Selçuk Körlü'ye çok teşekkür ederim" dedi.

İş-Kur İl Müdürü Hamiyet Özkaya, İş-Kur olarak Osmaniye'deki işsizliği en alt seviyelere indirmek için çok sayıda istihdam garantili projelere imza attıklarını ifade etti.

KOSGEB İl Müdürü Danyal Peker bu sertifikaya sahip olanlar için KOSGEB'in sunduğu imkanlar hakkında bilgiler verdi. Peker, "Bir ülkenin girişimcisi ne kadar çok ise gelişmişlik seviyesi o kadar yüksektir" dedi.

Konuşmaların ardından sertifika dağıtım töreni yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Osmaniye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title