Haberler

Gediz BİLSEM sağlık çalışanları için yüz koruyucu siper üretimi başladı

Kütahya'nın Gediz İlçesinde Korona virüs önlemlerine yönelik üretim faaliyetlerine Gediz Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de dahil oldu.

Kütahya'nın Gediz İlçesinde Korona virüs önlemlerine yönelik üretim faaliyetlerine Gediz Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de dahil oldu.

Özellikle sağlık çalışanları için büyük önem taşıyan yüz koruyucu siperlerin üretiminde sıkıntılar yaşanması üzerine, BİLSEM'lerde yüz koruyucu siper üretimine başlandı.

Yüz koruyucu siperin üretilmesi için gerekli tasarım ve altyapı desteği çalışmalarının ardından üretime geçen Gediz Bilim ve Sanat Merkezinde 3-D yazıcılarla yüz koruyucu siper prototip üretimi yapılmaya başlandı. Bu kapsamda Gediz İlçesinde bulunan 3 D tüm yazıcılar toplandı. Bu üretim sürecinde yaklaşık 2 saatte 1 yüz koruyucu siper üretilebildiği öğrenildi.

Üretimi yapılan yüz koruyucu siperler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Türe ve Gediz Bilim Sanat Merkezi Müdürü Ali Demiray tarafından İlçe Sağlık Müdürü Dr.Özgün Soy'a teslim edildi.

İlk etapta bir düzine üretilen yüz koruyucu siperlerini teslim alan Dr.Özgün Soy, Gediz BİLSEM tarafından üretilen siperler öncelikle 112 acil personeline teslim edilecek, üretim devam ettikçe ilçemizdeki tüm sağlık çalışanlarına dağıtıma devam edeceğiz dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr.Özgün Soy; "Corona virüs tedbirleri kapsamında ihtiyaç duyulan yüz koruyucu siperleri üreten BİLSEM'li gençlerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Emeklerine sağlık" ifadelerini kullandı.

Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın ise; "İlçemizdeki tüm 3D yazıcılar şuan bilim sanat merkezimizde sağlık çalışanlarımız için yüz siperi yapımında kullanılmakta. Günlük 30 siper üretmeyi hedefliyoruz. Ülke olarak bu zorlu günlerde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar olarak bu süreci yürüten sağlık çalışanlarımıza destek vermekten onur duyarız. Zor günlerde Türk Milleti birçok zorluğu hep beraber birlik ve beraberlik içinde aşmak için uğraşıyoruz. İnşallah güzel günlere hep beraber ulaşacağız" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kütahya Gediz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öldürülen öğretmen hangi okulda? Öldürülen öğretmen nerede, hangi şehirde? AİLE DESTEK ÖDEMESİ E-DEVLET SORGULA MAYIS 2024! Aile destek ödemesi Mayıs ayı ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi tarihleri! Cem Yılmaz sahneyi neden terk etti? Cem Yılmaz gösterisinde neden sinirlendi, ne oldu? GELİNİM MUTFAKTA 10 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Zeynep hakkında konuşan kişi kim? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? Hailey Bieber hamile mi? Justin ve Hailey Bieber'ın bebekleri mi olacak? CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, KAÇ REKAT? Cuma namazı farz mı, sünnet mi? Cuma namazı kılınışı! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 10 Mayıs Cuma Survivor yeni bölüm! 10 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? 10 Mayıs Cuma günü ders işlenecek mi, grev var mı? Bugün (Cuma) ders var mı, okullar tatil mi? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 10 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? BDDK başkanı kimdir? Hafize Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olacak mı? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 10 MAYIS CUMA 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Resmi Gazete bugün (10 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! CUMA HUTBESİ 10 MAYIS | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title