Haberler

Gebzeli Gazetecilerden Adliyeye Siyah Çelenk

Yerel Gazete, Doğu Perinçek'e 5 Bin Lira Tazminat Ödemeye Mahkum Edildi. Gebze'deki gazeteciler, bu kararı adliye önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Gebze'de yayımlanan yerel bir gazete, internetteki bir haber portalından alıntı yaparak yayınladığı bir yazı nedeniyle Doğu Perinçek'in avukatlarının açtığı davada 5 bin TL para tazminat ödemeye mahkum edildi. Gebze'deki gazeteciler bu kararı adliye önüne 'Adalet öldü başımız sağolsun" yazılı siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Yazıişleri Müdürlüğünü Murat Dağdeviren'in yaptığı Demokrat Gebze Gazetesi, internet üzerinden yayın yapan 'Aktifhaber' sitesi köşe yazarlarından Yusuf Gezgin'in, 'Ergenekonsever Anglosaksonlar ve Jenkins Raporu' adlı yazısını kaynak belirterek hem gazetede, hem gazetenin internet sayfasında yayınlandı. Bu yazıyı İşçi Partisi'nin Gebze ilçe teşkilatı görevlileri Doğu Perinçek'e iletti. Sert eleştiriler ve hakaret içeren bu yazı üzerine Doğu Perinçek avukatlarına talimat vererek Demokrat Gebze Gazetesi aleyhine 5 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Gebze Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Hakim Mehmet Fındık'ın baktığı dava sonuçlandı ve gazete 5 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

GAZETECİLERDEN PROTESTO

Gebze'de yeni kurulan Marmara Gazeteciler Derneği Başkanı İltifat Necefli ve yönetileri ile para cezasına çarptırılan yerel Demokrat Gebze Gazetesi'nin yazı işleri müdürü Murat Dağdeviren, bu kararı protesto için Gebze Adliyesi'ne gitti. Gazeteciler adliye önüne, üzerinde 'Adalet öldü başımız sağolsun' yazılı siyah çelenk bıraktı. Dernek Başkanı İltifat Necefli burada yaptığı açıklamada, Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Mehmet Fındık tarafından açıklanan kararın adalete olan güveni ciddi bir şekilde sarstığını iddia etti.

Gebze Demokrat Gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Murat Dağdeviren de, "Daha önce sahsıma ve kurumuma açılmış bir çok dava vardı. Biz, bu davaların hiç birine tepki göstermedik. Lakin bu sadece imzasını attığımız alıntı bir yazıdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title