Haberler

Filminin Galasına Büyük İlgi

Güncelleme:

Ünlü sinema film yönetmeni Ferzan Özpetek'in son çektiği 'Kemerlerinizi Bağlayın' filminin özel gösterimi Diyarbakır'da yapıldı.

Yönetmen Ferzan Özpetek'in yeni filmi Kemerlerinizi Bağlayın'ın basın özel gösterimi Diyarbakır Mega Center Cinemall'da yapıldı. Kemerlerinizi Bağlayın filmini aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu kentin iş dünyası ve kültür sanat camiasının yanı sıra pek çok gazeteci izledi.

Filmin ardından yönetmen Ferzan Özpetek, filminin basın özel gösteriminin Diyarbakır'da yapılmasının çok heyecan verici olduğunu belirterek, "Yeni bir şey oldu inşallah bunun devamı gelir. Diğer yönetmenler de filmlerini Diyarbakır'a getirir" dedi.

KIŞANAK: DUYGUSUNU HİSSETTİREN BİR FİLM

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da "duygusunu yoğun hissettiren bir film" izlediklerini belirterek, "Benim için izlemek çok zordu. Çünkü, arka arkaya üç yakın dostumu kanserden kaybettim. Yayıncı Ayşe Nur Zarakolu, sendikacı Sevil Erol ve gazeteci Evrim Alataş. Gazetede birlikte çalışmıştık, sonraki yıl çok güzel dostluklarımız vardı. Onun için bu filmi izlemek benim için zor oldu" dedi. Filmin yaratacağı etkinin son derece güçlü olduğunu belirten Kışanak, "Ben de size bu vesile ile buraya geldiğiniz için, bize bu duyguyu yaşattırdığınız için, bu güzel filmi izlememize vesile olduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. Kışanak, "İnanıyorum ki burada bulunmanız Diyarbakır'a çok şey katacak, Diyarbakır'ın tanıtımına, Diyarbakır'ın güzelliklerinin paylaşılmasına çok şey katacaktır" diye konuştu. Kanser olan film kahramanının durumuna işaret eden Kışanak, "Tüm kadınlar için kanser konusunda erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu, ihmal etmemek gerektiğini, bir dost, bir arkadaşın 'Hadi bugün gidelim' demeden de kontrollerini yaptırmak gerektiğini hepimize çok iyi anlattı" şeklinde konuştu.

İTALYAN FİLMDE KÜRTÇE MÜZİK

Bir gazetecinin Özpetek'e yabancı bir filmde Aynur Doğan'ın Kürtçe şarkısını neden tercih ettiği ile ilgili olarak "Diyarbakır'da filmin gösterileceğini hiç düşünmüyorduk, sadece hoşuma gittiği için" yanıtını verdi. Kışanak da "Bu soruya cevap verebilir miyim" diyerek "Bence filme çok yakışmıştı. Ayrıca Kürtler ve İtalyanlar arasında bir yakınlık da var galiba, çok oturuyordu" dedi.

DİYARBAKIR'DA FİLM ÇEKMEK İSTİYOR

Neden Diyarbakır'da da bir film çekmediği yönündeki soruya da Özpetek, Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı hocalarından yönetmen Zeynel Doğan'ı överek, "Zeynel arkadaşım var burada. 2 yıl önce 'Babamın Sesi' filmi Adana'da Altın Koza'da En İyi Film ödülünü aldı. Keşke güzel bir hikaye bulsam burada memnuniyetle bir film yaparım" dedi.

Bir soru üzerine Diyarbakır'ı çok güzel bulduğunu ifade eden Özpetek, bir şehrin önemli olan yanı insanları olduğunu söyledi. Burada hep "hoş geldin" havasında bir tavırla karşılaştığını ifade eden Özpetek, iki filmini İtalya'nın Lecce şehrinde çektiğini söyledi.

Kışanak bir kez daha söz alarak, kentte yaşadıkları için bazı şeylerin çok fark edilmediğini belirterek, "O nedenle dışarıdan bakan gözlere ihtiyaçlarımız var, sık sık gelirseniz bize gözümüze batan şeyleri hatırlatırsınız bundan büyük bir memnuniyet duyarız" dedi.

Özpetek, "Bana asıl sürpriz olan Süryani Kilisesi'ni gördüm. Çeşitli kültürler, çeşitli uygarlıkların olması insanı çok etkiliyor. Yani büyük bir zenginlik var. Onları geliştirmek çok önemli bence. Yani altını çizmek, onları göstermek, onları tanıtmak çok çok önemli" diye konuştu. Özpetek'in sözlerini Kışanak, "Hepimiz bir dil alışkanlığı haline getirdik; bu topraklarda çok zengin, kültürel mirasımız var, farklılıklarımız var. Bizim için zenginliktir, bence artık bunu söylemek yetmiyor, bunları göstermeniz zamanı" tamamladı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ferzan Özpetek Aynur Doğan Kültür Sanat Kültür Sanat Güncel Haberler

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title