Haberler

Fenerbahçeli Kaleci Volkan Demirel Basın Toplantısı Düzenledi (3)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Volkan Demirel'in açıklamları - Fenerbaçe Futbol Takımı'nın kaptanı Volkan: "İçimde 40 yaşına kadar oynamak var. Hedefim 40 yaşını görmek" "(Gökhan Gönül'ün ayrılması) Kendi tercihidir kendi yolunu tercih etmiştir" "Yeni gelen arkadaşlarla Fenerbahçe ruhunu hazmetmiş kabullenmiş insanlarla yolumuza devam edeceğiz" "(Avrupa Şampiyonası) Takım olarak kötü oynadık.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Volkan Demirel'in açıklamları - Fenerbaçe Futbol Takımı'nın kaptanı Volkan:

"İçimde 40 yaşına kadar oynamak var. Hedefim 40 yaşını görmek"

"(Gökhan Gönül'ün ayrılması) Kendi tercihidir kendi yolunu tercih etmiştir"

"Yeni gelen arkadaşlarla Fenerbahçe ruhunu hazmetmiş kabullenmiş insanlarla yolumuza devam edeceğiz"

"(Avrupa Şampiyonası) Takım olarak kötü oynadık. Volkan Babacan da elinden geleni yaptı zaten. Başka da bir şey yapamazdı. Ne yapsın çocuk. Takım olarak kötü oynadık"

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın kaptanı Volkan Demirel, "İçimde 40 yaşına kadar oynamak var. Hedefim 40 yaşını görmek." dedi.

Fenerbahçe Resort ve Sport Topuk Yaylası Tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Volkan, tesislerin Avrupa standartlarında olduğunu söyledi.

Volkan, bugün aldık bir haberden dolayı çok üzüldüklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Buradan Turgay ağabeyimizin ailesine başsağlığı diliyorum. Gerçekten Türk futboluna, Türk camiasına çok iyi hizmetler vermiş önemli bir isim. Tekrar ailesine başsağlığı diliyorum. Ayrıca son dönemde yaşanan terör olaylarında şehit düşen güvenlik güçlerinin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Bu mesajı sosyal medyadan vermek yerine böyle canlı canlı söylemek istedim. Çünkü bizde onların yaşadığı dertleri, kederleri ve üzüntüleri yaşıyoruz. Hem karakter hem de duygu olarak Çok güçlü bir ülkeyiz. Bu zor dönemler atlatacağız. Tekrar herkesin başı sağolsun. Herkesin bayramını tebrik ederim."

Kampın yorucu geçtiğini vurgulayan Volkan, "Ben sakatlığım nedeniyle takımla çalışamıyorum ama gördüğüm kadarıyla gencinden yaşlısına kadar herkes istekli. Kendime gelince çok iyi bir sezon başı geçiriyorum. En kısa zamanda sahalara geri döneceğimi düşünüyorum. İstanbul'a döndüğümüzde ciddi hazırlık maçları başlayarak Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına hazırlanacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Sakatlığının 2-3 yıldan bu yana olduğunu fakat tedavisi için vakit bulamadığını anlatan Volkan, son safhada diz ve topuğa kadar ağrı inince ameliyat masasına yatmak zorunda kaldığını belirtti.

Volkan, tüm ağrılarından kurtulduğunu söyledi.

"Her maçta oynamak isterim"

Her maçta oynamak isteyen bir oyuncu olduğunun altını çizen başarılı eldiven, "Durumum ne olursa olsun oynamak isterim. Sahada Fenerbahçe formasını her zaman giymeyi isterim. Her zaman sahada yerimi alıp takım için mücadele etmeye hazırım." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir arkadaşımın gitmesini istemezdim"

Volkan, bir gazetecinin Gökhan Gönül'ün takımdan ayrılmasına ilişkin sorusuna, "Takımdaki arkadaşlık üst seviyede. Buradan hiçbir arkadaşımın gitmesini istemezdim. Benim için isim fark etmez, isimler önemli değil, gidenin arkasından bir şey demek doğru olmaz kendi tercihidir kendi yolunu tercih etmiştir. Biz futbolcular olarak keşke burada kalsalar aynı mücadeleyi devam ettirseydik. Belki başarıyı yakalayamıyorsunuz ama bazı şeyleri yaşamak lazım ki başarının tadı çıksın. Çok zorluklar yaşadık malum süreçten sonra ondan önceki sezonda kaçırdığımız son dakika şampiyonluklar var gelecek sezon da yaşayacağımız birçok zorluklar var. Mücadele verdik gitmeleri beni üzdü kendi düşünceleri ve tercihleridir." yanıtını verdi.

"Fenerbahçe ruhunu hazmetmiş insanlarla yolumuza devam edeceğiz"

Futbolda transfer döneminin her zaman hareketli geçtiğini, takımlardan ayrılan ve yeni katılanların sürekli olduğunu hatırlatan Volkan, "Yeni futbolcular gelir, bazı futbolcular gider, futbolun doğasında var. Ölene kadar burada oynayacak diye bir kaide yok. Herkes için hayırlı olsun. Yeni gelen arkadaşlarla Fenerbahçe ruhunu hazmetmiş kabullenmiş insanlarla yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Ben doğuştan Fenerbahçeliyim"

Büyük takımlar arasında geçmişte de transferler olduğunu ve bundan sonraki süreçte de olacağını söyleyen başarılı kaleci, şunları kaydetti:

"Bundan sonra da transferler olacaktır. Futbol öyle bir yere gidiyor ki artık doğuştan Fenerliler bu çok anormal olabilir. Bana sorarsan ben öyle düşünemem çünkü ben doğuştan Fenerbahçeliyim. Böyle geldim böyle gideceğim. Benim de sözleşmem bitiyor ama ben Türkiye'de Fenerbahçe'den başka bir takımda oynamayı düşünmüyorum. Gönülden sözleşmeliyim Fenerbahçe'ye. Ben ölene kadar bu imza vardır. Beni çağırırlarsa otururum konuşurum söylemezlerse de başka bir şey yok. Biz böyle geldik böyle gideriz."

Milli futbolcuların prim tartışmaları

Avrupa Şampiyonası sonra milli futbolcuların aldıkları primler hakkında çıkan tartışmaların sorulması üzerine Volkan, "Benim zamanımda da prim olayları oldu. Bunlar aile içinde kalacak şeyler. Kavgalar da alınan da verilen de içeride kalmalı. Dışarıya çıkması yakışmaz. Prim konusunda söyleyeceğimiz fazla bir şey yok. Prim almaları da haklarıdır bence. Ne kadar aldıklarını bilmiyorum hiçbir zaman sormadım. Beni ilgilendirmiyor. Türk Milli Takımı'nın başarılı olmasını isterim ama olmadı bu turnuva da öyle bitti, Önümüzdeki turnuvalara bakacağız, layık olduğumuz yere geleceğiz." dedi.

Volkan, Fenerbahçe'nin her sezon hedefinin şampiyonluk olduğuna dile getirdi.

"Kimseden özür dilemem"

Milli takıma tekrar çağrılıp, çağrılmaması konusundaki gelişmelerin sorulması üzerine Volkan:

"Ailene küfür edilse siz özür diler misiniz, dilemezsiniz ben de kimseden özür dilemem. Milli Takımı bırakmam söz konusu değil, bu konuda kimse beni aramadı. Ben Milli Takımda oynamak istediğimi her yerde dile getirdim. Kızıma, eşime, aileme küfür edildiği için Galatasaray stadında olduğu için kasıtlı olduğu için kızdım. Aynı şeyleri yaşıyoruz. O gün bazı şeylere dikkat çekmek istedim ama suçlu ben oldum, vatan haini oldum başka lakaplar yakıştırıldım. Emin olsunlar orada yapılanlardan en çok ben üzüldüm, ben empati yapıyorum onlar da yapsın o an yaşadıklarımı, o anki durumu. Sahada olsaydım o gün daha farklı şeyler olacaktı kendi karakterimi biliyorum. O günkü şartlar onu gösterdi mecbur kaldım, isteyerek yapmadım. Türk futbolu adına kendimi ateşe attım, bu futbolcular olarak konuşuyoruz. Galatasarayar stadında olmuyor, bu tarz tepkilerle diğer statlarda karşılaşıyoruz. Ben Volkan Demirel olduğum için Galatasaray taraftarı da beni sevmediği için bu tepkilerle karşılaştım. Bu olay biraz daha zirve yaptı."

"Şimdi haklı olduğum ortaya çıktı"

Avrupa Şampiyonası'nda özellikle Arda Turan'a gösterilen tepkilerden söz eden Volkan, şunları kaydetti:

"O gün yaptığımın son derece haklı ve doğru olduğunu, futbolcular arasında konuştuğumuzda herkes şikayetçi ama onu yaptığımda kimsenin benim gibi düşünmediği ortaya çıktı. Şimdi benim haklı olduğum ortaya çıktı. Bana da yapılanlar yanlıştı, Arda'ya yapılan da çok büyük yanlıştı. Yurt dışında oynuyorsunuz. Milli takımın başarısı için gelmiş insanlar var. Sonuçla endeksli olarak istenmeyen olaylar oluyor sonra derece yanlış.

Benim bu olaydan sonra tüm maçlar da Konya'da oynandı. Milli Takım gerçekten yani İstanbul'da herhangi bir statta olsaydı başarılı olabilir miydik? Konya taraftarı öyle bir akustik yarattı ki onlarla beraber başarı geldi. Birliktelik olarak Avrupa Şampiyonası'nda devam ettirebilseydik. Yapamadık bu olaylar tekrar yaşandı umarım bu son olur kimsenin ailesine, eşine, oynadığı futbolla bulunduğu ortamla yorumlamayız. Bana kötü yazdılar, rezil kaleci de yazdılar, hiçbir zaman gocunmadım.

Ozan ile mesajlaştım Arda'ya söyle dedim arayacağımı daha sonra aramadım çünkü arayan çok kişi vardı. Arda'dan daha çok üzüldüm onu ilk yaşayan benim, vatan haini ilan edilen de benim. Olan bana oldu, kimseye bir şey olmadı. Milli Takıma gidemedim vatan haini oldum. Yapacak bir şey yok."

"Birbirimize sahip çıkmalıyız"

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini hatırlatan Volkan, sadece futbolda değil ülke adına herkesin birlik beraberlik içinde olması gerektiğini vurguladı.

"Nani çok iyi performans sergiledi"

Volkan, geçen yıl takımda bulunan Portekizli futbolcu Nani'nin sezonda iyi performans sergileyemediğini anlatarak, "Avrupa Şampiyonası kısa bir dönem. Milli Takım veya futbolcularımız iyi performans sergileyememiş olabilir. Bazı futbolcular da iyi performans sergiledi. Örneğin Nani, müthiş performans sergiledi ama geçmiş sezonda bize bakıldığında şampiyonada sergilediği performansı sergilemedi. Arda da sezonda iyi performans sergiledi, o turnuvada sergileyemedi. Bunlar hep bakılması gereken detaylardır. O yüzden kimseyi aşağılamak, vurmak bence yanlış."

"Volkan Babacan elinden geleni yaptı"

Milli kaleci Volkan Babacan'ın şampiyona performansını değerlendiren tecrübeli eldiven, "Volkan Babacan'a, turnuvada ona fazla düşecek bir iş olmadı. Takım olarak kötü oynadık. Volkan Babacan da elinden geleni yaptı zaten. Başka da bir şey yapamazdı. Ne yapsın çocuk. Takım olarak kötü oynadık." ifadelerini kullandı.

"Geçen yıl kaçan şampiyonluk"

Kaçan şampiyonluklar için bir sürü neden bulunacağını söyleyen Volkan, şu ifadeleri kullandı:

"Ama ben öyle bir iki neden saymayayım. Evet o gün, Galatasaray maçından sonra ben çıkıp bir açıklama yaptım. Galatasaray maçından sonra camiamızın gerçekten bir hayal kırıklığı, moral motivasyon ve inanç olarak düştüğünü gördüm. Ben de takım kaptanı olarak bu görevi veya bu röportajı yapmak zorundaydım ki ondan sonraki 4-5 hafta gerçekten takım olarak iyi mücadele ettik. Kaybolan inancı biraz daha yukarı taşıdık ama neticesinde son iki hafta kala şampiyonluktan olduk. Tabii ki bunun en büyük üzüntüsünü ben yatağa yatınca, başımı yastığa koyunca yaşıyorum çünkü bizler kadar, futbolcular kadar buna kimse üzülemez. Mesela herkesin bir işi var, ondan sonra Fenerbahçe geliyor ama bizim her zaman ilk düşüncemiz, ilk moral kaynağımız ve moralimizin düzgünlüğü, hayat yaşantımız, mutluluğumuz hüznümüz her şey Fenerbahçe'ye, sonuçlara bağlı. Şampiyonluğu kaybedince 3-4 hafta kendimize gelemiyoruz. Hep bunu konuşuyoruz. Ailemle bile konuşurken biraz mutsuz oluyorsun çünkü insanları mutlu etmek, çok büyük bir beklenti var, büyük bir camiayız. Bu camianın da beklentileri var, bunları karşılayamayınca ben kendi adıma konuşayım çok üzülüyoruz. İnşallah yeni bir sezonla beraber tabii geçmişte yapılan hatalar eski sezonlarda kaybedilen şampiyonluktaki nedenler bir sürü. Bunları göz önünde bulundurarak, yeni sezona en iyi şekilde hazırlanarak, umuyorum ki hep beraber mutlu oluruz."

"40 yaşına kadar oynamak istiyorum"

Volkan Demirel, kendisini fiziken çok iyi hissettiğini belirterek, "Vücudum el verdiği sürece oynamak isterim. Fenerbahçe benim artık hayatım, yaşamım oldu. Onunla üzülüp onunla seviniyoruz. Her daim bu camianın içinde olmak istiyorum. Futbolu bıraktıktan sonra da burada olmak istiyorum. İçimde 40 yaşına kadar oynamak var. Hedefim 40 yaşını görmek."

Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan maçında yenilen gol sırasında saçıyla oynadığı için polemik olan Ozan Tufan için, "Çocuk ne yapsın herkes saçını düzeltiyor. Modriç'in şutu kolay kolay çıkmazdı yorumu üzerine onu bilemem sahada olmak lazım. Sahada olmadan bilemem. Buradan öyle gözüküyor ama sahada olmadan bilemem." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Galatasaray Konya Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Bakmadan Geçme

Bu kadarı da fazla ama! Wanda Nara sere serpe poz verdi

Bu kadarı da fazla ama! Wanda Nara sere serpe poz verdi

title