Haberler

Eski Bakan Işılay Saygın'ın sağlık durumu stabil

TÜRK siyasetinin önemli isimlerinden eski bakanlardan Işılay Saygın'ın (72), nefes darlığı nedeniyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde doktoru tarafından açıklama yapıldı.

TÜRK siyasetinin önemli isimlerinden eski bakanlardan Işılay Saygın'ın (72), nefes darlığı nedeniyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde doktoru tarafından açıklama yapıldı. Yoğun Bakım servisinde tedavisine devam edilen Saygın ile ilgili sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, rahatsızlığının ciddi, durumunun ise stabil olduğu belirtildi
Geçmişte Turizm Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan, 5 dönem İzmir milletvekilliği yapan Işılay Saygın, nefes darlığı yaşadığı için geçen 28 Haziran'da Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir süre sonra da yoğun bakım servisine alınan ve tedavisi Prof. Dr. Nesrin Moğulkoç gözetiminde süren Işılay Saygın'ın sağlık durumuyla ilgili doktoru tarafından sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Sayın Işılay Saygın, 2012 yılında İPF-akciğer fibrozisi (akciğer sertleşmesi) tanısı alarak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları kliniğinde Prof. Dr. Nesrin Moğulkoç sorumluluğunda interstisyel akciğer hastalığı ünitesi tarafından düzenli olarak izlenmiştir. Bu süre içinde kendisine güncel tüm tedaviler uygulanmıştır. Akciğer rehabilitasyonu ve hastalığın ilerleyen dönemlerinde de evde oksijen tedavisi gibi destek tedaviler eklenmiştir. Ancak, beklendiği üzere hastalığın doğası gereği fibrozisin kötüleşmesine bağlı olarak solunum yetmezliği derinleşmiştir. Sayın Işılay Saygın, son olarak 28 Haziran 2019 günü IPF alevlenmesi nedeniyle kliniğimize yatırılmış, tıbbi tedaviler yanı sıra ilerleyen günlerde daha yüksek solunum desteği gerektiği için yoğun bakım ünitesine alınarak mekanik solunum destek cihazına bağlanmıştır. Cihaza uyumu artırmak için uyutularak tedavisi devam etmektedir. Hayati bulguları şu an itibari ile stabildir, ancak hastalık alevlenmesi ciddi bir durumdur. Kendisine acil şifalar diliyoruz" denildi.
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇANKIRI DA ZİYARET ETTİ
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da, Işılay Saygın'ın sağlık durumu hakkında bilgi almak için hastaneyi ziyaret etti. Ceyda Bölünmez Çankırı, hastanede Işılay Saygın'ın ağabeyleri Işık Saygın, Metin Saygın ve yengesi Ayşe Saygın'la bir süre sohbet etti, onlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu, sağlık durumu hakkında bilgi aldı.


- İzmir
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Işılay Saygın Haberler

Bakmadan Geçme

10 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 10 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 10 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 10 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? TİKTOK yasaklanıyor mu? 2024 TİKTOK kapatılacak mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 9 Mayıs Perşembe 2024? Olympiakos Aston Villa maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Olympiakos A.Villa maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Olympiakos Aston Villa maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Olympiakos A.Villa maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Olympiakos Aston Villa maçı CANLI izle! 9 Mayıs Olympiakos A.Villa maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bayer Leverkusen Roma maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) B.Leverkusen Roma maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? BDDK Başkanı değişecek mi? BDDK Başkanı Hafize Gaye Erkan mı olacak? Bayer Leverkusen Roma maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! B.Leverkusen Roma maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title