Haberler

Erkekler Pişirdi, Kadınlardan Oluşan Jüri Puan Verdi

'Sofradayız Karahacılı' Yemek Yarışmasında 5 Kişiden Oluşan Erkek Yarışmacıların Pişirdiği Yemeğe, Kadınlardan Oluşan 4 Kişilik Jüri Puan Verip, Dereceye Girenleri Belirliyor.

YOZGAT'ın Çekerek İlçesi'ne bağlı Karahacılı köyünde düzenlenen 'Sofradayız Karahacılı' yemek yarışmasında 5 kişiden oluşan erkek yarışmacıların pişirdiği yemeğe, kadınlardan oluşan 4 kişilik jüri puan verip, dereceye girenleri belirliyor. Köyde her hafta bir yarışmacı erkeğin içinde tatlı, çorba ve salataların da bulunduğu 10 çeşit ayrı yemek, kadınlardan oluşan jürinin önüne sunuluyor. Bu hafta ücüncü yarışmacı, yaptığı yemeklerle jüni önünde ter döktü. Beşinci hafta sonunda birinci olan yarışmacıya bulaşık makinesi, ikinciye televizyon, üçüncüye ise fırın verilecek.

'Sofradayız Karahacılı' yemek yarışmasında daha önce Adem Çınar ile İsmail Aktaş, hafta sonu ise Ali İnce'nin yemeği yarıştı. Jüri, erkeklerin yaptığı yemekleri teker teker tadıp, yaptıkları eleştirilerle birlikte verdikleri puanlarla birinciyi belirlemeye çalışıyor.

Karahacılı köyünde Bilal Aktaş (25) tarafından organize edilen yarışmaya Adem Çınar (43), Ali İnce (32), İsmail Aktaş, Ahmet Ünal (45) ve İsmail Kılıç (40) yarışmacı olarak katıldı. Beş hafta sürecek yarışmada her hafta bir yarışmacı Çekerek ve yöresinin yemeklerini yaparak 4 kişiden oluşan bayan jüriyinin önüne çıkıyor. Jüri üyelerinin verdiği puanlarla ilk üç dereceye giren yarışmacıya ise ödül olarak bulaşık makinesi, televizyon ve fırın verilecek.

Üçüncü haftanın yarışmacısı olan Ali İnce, yemek konusunda bayanlar kadar iddialı olduğunu belirtirken, "Yemek pişirmek o kadar da zor değil. Bizler yöremize ait yemekleri pişiriyoruz. Bu konuda bayanlar kadar iddialıyız. Hatta bayanlardan daha güzel yemek yapabiliriz. Yemek konusunda şimdi onları daha iyi anladık. Bizleri eleştiriyorlar. Bizler yemek konusunda nasıl onları eleştiriyorsak, şimdi de onlar bizi eleştiriyor. Bu eleştiriler bazen çok fazla oluyor. Fakat bu yarışmaya katıldığımız için çok mutluyuz" dedi.

Bayan jüri üyesi Şehriban Alan ise erkeklerin yemek konusunda becerikli olduklarını ifade ederken, "Bu yemeği erkeklerin pişirmesi ve bizlerin puan vermesi çok güzel bir duygu. Eşlerimizin böyle yemekler yaparak burada hazırlamaları çok hoşumuza gitti. Burada jüri üyesi olmamız da çok güzel bir duygu. Tattığım yemekler konusunda yaptığım eleştiriler, daha iyi yemek pişirmeleri içindi. Artık eşimin de evde yemek pişirmesini istiyorum" dedi.

'Sofradayız Karahacılı' programını organize eden Bilal Aktaş, erkeklerin yemek yapma konusunda pratiklerini göstermek istediklerini söyledi. Aktaş, "Köyümüzde yarışma programı ile erkeklerin yemek yapmadaki pratikliklerini insanlara göstermek istedik. Bu durum, her kesimden olduğu gibi özellikle bayanlarımızın da ilgisini çekti. Beş erkek yarışmacımız ve dört bayan jüri üyemizden oluşan yarışmamız 5 hafta sürecek. ve yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılarımıza çamaşır makinesi, televizyon ve çeşitli hediyeler vereceğiz. Yemek pişirmesini öğrenen erkeklerin, şu anda bayanlara ihtiyacı yok zannediyorum. Bundan sonra da öyle olacak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title