Haberler

Ekvador'da Ekonomiyi Mevlana Felsefesi ile Yaşatmaya Çalışıyoruz

Güncelleme:

İnsan Kaynakları Zirvesi'nin en ilgi gören isimlerinden biri Ekvador Cumhuriyeti Mutluluk Ekonomisinden Sorumlu Devlet Bakanı Freddy Ehlers Zurita oldu.

Türkiye'nin danışmanlık şirketi MCT Danışmanlık tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi'nin en ilgi gören isimlerinden biri Ekvador Cumhuriyeti Mutluluk Ekonomisinden Sorumlu Devlet Bakanı Freddy Ehlers Zurita oldu. Ekvador'da kurulan Mutluluk Ekonomisi Bakanlığı ile ülkelerinde Mevlana felsefesini yaşatmayı amaçladıkları söyleyen Zurita, İstanbul'un doğu ve batıyı aynı anda etkileyebilecek çok önemli bir şehir olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin ve Kıta Avrupa'sının en büyük insan kaynakları organizasyonu olan İnsan Kaynakları Zirvesi, 19'uncu yılında "ProvokatİK: İnsan Kaynaklarında Ezber Bozan Bakış Açıları" teması altında dünyaca ünlü konukları ağırlamaya devam ediyor. Zirvenin ikinci gününde Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, 13 yıldır ultra maratonlara kendi imkanlarıyla katılarak Türkiye'yi temsil eden Bakiye Duran, engelsizkariyer.com kurucusu Mehmet Kızıltaş ve İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği (SHRM) Başkan Yardımcısı Howard Wallack gibi isimler beslenmeden engelsiz yaşama, eğitimden sosyal medyaya kadar farklı alanlarda ezber bozan bakış açılarını paylaştılar.

Zirvenin en ilgi gören isimlerinden biri ise Ekvador Cumhuriyeti Mutluluk Ekonomisinden Sorumlu Devlet Bakanı Freddy Ehlers Zurita oldu. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda MCT Danışmanlık tarafından düzenlenen zirveye katılan Zurita, "Rekabet Ekonomisinden Mutluluk Ekonomisine Geçebilmek" konulu bir konuşma yaptı.

Ekvador Bakanı zirvede Mevlana'dan alıntılar yaptı

Zurita, Ekvador Cumhurbaşkanı Rafeal Correa tarafından kendisinin, toplumun mutluluk ve refahını sağlamak ve bunun ekonomik rekabetin önünde olması konusunda görevlendirildiğini anlattı ve şöyle devam etti:

" Türkiye'ye "iyi yaşam" (Buen Vivir) anlamına gelen görevimi anlatmak ve bu konudaki deneyimlerimi herkesle paylaşmak için geldim. Ekvador'daki Mutluluk Ekonomisi Bakanlığı, eğitim, sağlık gibi alanlarında topluma daha iyi bir yaşam sunmak için çalışıyor. Sadece almak yerine vermeyi de bilmek gerek. Sahip olduklarımıza şükretmeliyiz. Şirketler, her yıl ne kadar para kazandığı ile ilgilenmek yerine, ne kadar insanı mutlu ettikleri ile ilgilenmeli. Biz Ekvador'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin felsefesini uygulamaya çalışıyoruz."

Mevlana'nın şiirlerini ve sözlerini daha iyi hissetmek için İstanbul'da ilk iş olarak sufi - tasavvuf müzesine gittiğini söyleyen Zurita, Türkiye ile ilgili şu yorumlarda bulundu:

"İstanbul doğu ve batıyı aynı anda etkileyebilecek bir şehir. İstanbul'da sizin ortaya koyacağınız değişim, hem doğuyu, hem de batıyı etkileyecektir. Değişim derken; mutluluktan, farklı bir yaşam biçiminden ve paylaşımdan bahsediyorum. Aç gözlülükten bahsetmiyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title