Haberler

Ekovitrin `Yılın Starları` Ödülleri Sahiplerini Buldu

Uluslararası aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin'in bu yıl 12. defa düzenlediği 'Yılın Starları' ödülleri sahiplerine verildi.

10 yılın En Başarılı Bakanı Ödülü`nü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım aldı. On Yılın en başarılı kurumu ödülüne layık görülen kuruluşumuzun ödülü de Genel Müdürümüz Orhan Birdal'a takdim edildi.

Programda, bir konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Dünya medeniyetine katkı sağlayan Osmanlı'nın anlayışıdır bizim yaptığımız. İnsana hizmeti en önemli meselemiz olarak gördük. Bu ekibin başında bu işe hayatını adayan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan vardır. Onun liderliğinde bu ülke çok şey kazandı." dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan ödül töreninde bir konuşma yapan Binali Yıldırım, takdir ve takip edilmenin güzel bir şey olduğunu söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Siz takdir ettikçe biz de elimizden gelen gayreti göstermeye, ihtiyaç duyulanı yapmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz." ifadesini kullanarak, konuşmasına şöyle devam etti:

Ekovitrin Dergisi 12. Yılın Starları Ödül Töreni, Başbakan Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, İlham Aliyev, Taner Yıldız, Ali Ağaoğlu, Abdülmecit

"10 yıldan fazla bakanlık yaptık. Türkiye için istikrarın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Göreve geldiğimde bakanlığın geçmiş tarihine baktım. Sonuç felaketti. En fazla 8 ay görev yapan bakan vardı. 8 ayda sadece tebrikleri kabul edebilirsiniz. Millete faydalı olacak işleri 8 ayda yapamazsınız. Projeler hep bir sonraki bakana kalmış olur. Marmaray projesi, 100 yıl gecikmeli olarak yapılacak ama çok şükür ki bizim hükümetimize yapmak nasip oldu. Sadece 2 kıtayı birleştiren bir proje değil. İstanbul'un en büyük problemi olan trafiğe de çözüm sunacak. Proje ile İstanbullu 2 kıta arasını 4 dakikada gidecek. Bu proje, dünya şehri İstanbulumuzun tarihini ortaya çıkaran bir proje olmuştur. İstanbul'un tarihi geçmişi 6 bin yıldan 8,5 milyon olarak değişmiştir."

Başarıların bugüne ulaşmasının önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "2002'de telefon çeviriyordunuz ulaşamıyordunuz. Şimdi internet üzerinden alışveriş 60 milyarı buldu. Her gün 15 milyonun üzerinde vatandaşımız internetten, devlet dairesine gitmeden işlerini halleder oldu. Dünya medeniyetine katkı sağlayan Osmanlı'nın anlayışıdır bizim yaptığımız. İnsana hizmeti en önemli meselemiz olarak gördük. Bu ekibin başında bu işe hayatını adayan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan vardır. Onun liderliğinde bu ülke çok şey kazandı." şeklinde konuştu.

Ekovitrin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bilal Koçak da 2012'nin starlarını belirlerken rekor oy kullanıldığına dikkat çekerek, "Türkiye ve yurt dışından geniş bir katılım oldu. Bu yıl 10 yılın başarılı devlet adamı ve şirketi seçildi. Sayın bakanımız yaptığı başarılarla bu ödülü sonuna kadar hak etmiştir. Ali Ağaoğlu ise son 10 yılın en hızlı büyüyen şirketi oldu. Son 10 yıla damga vuran bir şirketimiz var. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) de son 10 yılda gerçekleştirdiği projeleri ile en başarılı kamu kurumu oldu. Herkesi kutluyoruz. Nice başarılar diliyoruz." yorumunu yaptı.

Törende; Türkiye`de 10 Yılın En Başarılı Devlet Adamı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Cumhuriyetlerinde 10 Yılın En Başarılı Devlet Adamı AzerbaycanCumhurbaşkanı İlham Aliyev, 10 Yılın En Başarılı Bakanı Binali Yıldırım, Yılın Bakanı ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 10 Yılın En Başarılı İşadamı Ali Ağaoğlu, 10 Yılın En Başarılı Kamu Kuruluşu Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ), Yılın Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Yılın Katılım Bankası Türkiye Finans, Yılın Şirketi Türk Hava Yolları ve Yılın gazetesi Zaman Gazetesi seçildi. Yılın işadamı, sanayicisi, meslek örgütü, markası, şirketi, bankası, bürokratı gibi 35 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Orhan Birdal Ali Ağaoğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title