Haberler

Ekovitrin Medya Grubu'ndan SOCAR'a "Yılın Yabancı Yatırımcısı" Ödülü

Güncelleme:

Uluslararası aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin'in bu yıl 12. defa düzenlediği 'Yılın Starları' ödülleri sahiplerine verildi.

Törende 10 Yılın Devlet Adamı seçilen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ödülünü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov aldı. SOCAR'A da "Yılın Yabancı Yatırımcısı" ödülü verildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a ise 10 Yılın Bakanı ödülü takdim edildi.

13 Temmuz Cumartesi günü, Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan ödül törenine; Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, SOCAR Türkiye Başdanışmanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Öztürk'ün yanı sıra iş ve siyaset dünyasından çok sayıda önde gelen isim katıldı.

Programda konuşma yapan Ulaştıma Bakanı Binali Yıldırım, takdir ve takip edilmenin güzel bir şey olduğunu söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Siz takdir ettikçe biz de elimizden gelen gayreti göstermeye, ihtiyaç duyulanı yapmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz." ifadesini kullanarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"10 yıldan fazla bakanlık yaptık. Türkiye için istikrarın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Göreve geldiğimde bakanlığın geçmiş tarihine baktım. Sonuç felaketti. En fazla 8 ay görev yapan bakan vardı. 8 ayda sadece tebrikleri kabul edebilirsiniz. Millete faydalı olacak işleri 8 ayda yapamazsınız. "

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev adına verilen "10 Yılın Devlet Adamı" ödülünü alırken , geçen 10 yılda Azerbaycan'ın Türkiye ile daha çok değer kazandığını ve iki kardeş ülkenin ekonomik alandaki işbirliklerinde SOCAR'ın öneminin çok büyük olduğuna işaret etti.

''Yılın Starları Anketi'' sonucunda SOCAR, Ekovitrin okuyucuları tarafından "YILIN YABANCI YATIRIMI" seçildi.

SOCAR Türkiye Enerji A.Ş. adına ödülü alan SOCAR Türkiye Başdanışmanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Öztürk " SOCAR Türkiye, Azerbaycan ve Türkiye arasında giderek sağlamlaşan ekonomik işbirliğinin en önemli temsilcisidir. Dünyanın en köklü petrol şirketlerinden biri olan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR, 30 Mayıs 2008 tarihinden itibaren SOCAR Türkiye Enerji AŞ. adıyla Türkiye'de faaliyetlerini sürdürüyor. Her geçen gün başka bir başarıya imza atıyoruz. Bugün burada SOCAR Türkiye adına sayın Bakanımızın elinden ödül almaktan onur duyuyorum. Sayın Bakanımız Binali Bey'in de az evvel konuşmasında söylediği gibi tadir edilmek çok güzel bir şey. Siz takdir ettikçe biz de SOCAR Türkiye olarak iki ülkenin de yararına olan hedeflerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki hedefimiz gelecek beş yıl içinde 15 milyar dolar ciro ile Türkiye'nin üç büyük holdinginden biri olmak. SOCAR'ın Türkiye'deki yatırımları 2017 yılına kadar 17 milyar dolara ulaşacak. SOCAR Türkiye, iki kardeş ülke Türkiye ve Azerbaycan'ın ekonomik ilişkilerine en üst düzeyde katma değer sağlamayı kendisine görev biliyor." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İlham Aliyev Ali Hasanov Azerbaycan Türkiye Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli? Real Madrid Alaves maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Alaves maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title