Haberler

Eğitim İş, İzmir Milli Eğitim Müdürünün İstifasını İstedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası önüne kadar yürüyen yaklaşık 50 kişilik Eğitim-İş üyesi öğretmen, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı'nın istifasını istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası önüne kadar yürüyen yaklaşık 50 kişilik Eğitim-İş üyesi öğretmen, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı'nın istifasını istedi.

Bugün öğle saatlerinde, Konak Meydanı'ndaki Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen Eğitim-İş üyesi yaklaşık 50 öğretmen, slogan atarak, karşıdaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası önüne kadar yürüdü. Burada öğretmenler adına konuşan Eğitim-İş Genel Sekreteri Mehmet Altıntop, AK Parti iktidarının eğitim politikalarını eleştirdi. Altıntop şöyle dedi:

"AKP iktidarı her alanda yaptığı büyük tahribatlarla cumhuriyetin değer ve kazanımlarını tek tek yok etmekte, son zamanlarda ise bu anlayışını pervasızca sürdürmektedir. Kraldan çok kralcı olan yöneticilerin, kız- erkek öğrenci mesafesini santim santim ölçmesi, dersliklerin, yemekhanelerin, merdivenlerin harem- selamlık anlayışıyla kullanılmasına yönelik düzenlemeler yapması, etek giymek yasaklanırken, okul öncesine kadar türbanın serbest bırakılması zihniyetine karşı mücadelemiz devam ediyor."  BARDAKÇI'NIN GÖREVDEN ALINMASINI İSTİYORUZ

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı'nın, Konak Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde imam hatip lise ve ortaokul müdürüyle geçen ağustos ayında yaptığı toplantıdaki konuşmalarıyla ilgili iddialara değinen Altıntop, "Faşizan, hukuku hiçe sayan sözlerine herhangi bir tekzip ya da bu güne kadar tersi bir açıklama yapmayan bu müdür, bütün söylenenleri sahiplenmiştir. Vefa Bardakçı'nın acilen görevden alınmasını istiyoruz ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

'ATEİST VE KOMÜNİSTLERİN DEFTERLERİNİ DÜRÜN'

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı'nın imam hatip ortaokul ve lise müdürleriyle bir araya geldiği toplantıda şunları söylediği iddia edilmişti:

"Okullarınızda bazı ateist, komünist öğretmenler var, çocukları bunlara teslim ederseniz onlar emek harcamazlar, Darwin teorisini anlatırlar. Derslere Komünistler giriyor, çocukların beynini yıkıyorlar. Dinimiz yerlerde sürünüyor. Bu nedenle din kültürü öğretmenleri çok önemlidir. Ben bu öğrencilerimin asla beynini yıkatmam. İzmir'de herkes birbirine şirin görünmeye çalışıyor, kimse riske girmiyor. Arkadaşlar siz riski göze alın. Ateist ve komünistlere defol git buradan deyin, defterlerini dürün." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Vefa Bardakcı Ak Parti Konak Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 162. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 22 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Türbülans Nedir ve Neden Olur? Uçak Seyahatlerinde Türbülansın Etkileri Seferberlik tüzüğü neden kaldırıldı? Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği nedir? Sandık Kokusu CANLI izle! Show TV Sandık Kokusu 23. Bölüm CANLI izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sık sık idrara çıkma neyin habercisi? Günde 10 kere idrara çıkmak normal mi? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı okulu nerede? Hababam Sınıfı oyuncuları kimler, konusu ne? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı konusu, oyuncuları ve Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı özeti! 2026 UEFA Avrupa Ligi nerede oynanacak? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Taş Kağıt Makas CANLI izle! KANAL D Taş Kağıt Makas 12. bölüm CANLI izleme linki! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 161. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title