Haberler

Ege, Akdeniz ve Marmara'nın Pehlivan Develeri Sahaya İndi

Ege bölgesinin en önemli kış eğlencelerinin başında gelen, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’ndeki çeşitli illerde de gerçekleştirilen 2017-2018 deve güreşlerinin startı verildi.

Ege bölgesinin en önemli kış eğlencelerinin başında gelen, Marmara ve Akdeniz Bölgesi'ndeki çeşitli illerde de gerçekleştirilen 2017-2018 deve güreşlerinin startı verildi. Yılın ilk güreşi her zaman olduğu gibi Karpuzlu'da gerçekleştirilirken bu yıl ilçede düzenlenen güreşler beklenen ilgiyi görmedi. Mevsimsel değişiklikler ve soğukların geç gelmesinden dolayı pehlivan develerin yeterince kızgınlaşmadığı belirtildi.

Deve güreşleri için her zaman olduğu gibi geleneksel kortej yürüyüşü yapıldı. Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, eşi ve protokol üyeleri ile yürüyüş yaptı. Karpuzlu arenasında gerçekleşen güreşlerde yaklaşık 8 ay aradan sonra ilk defa güreşe çıkan pehlivan develerin kimisi güreş tutmaz iken, bazı develer oldukça güzel güreşti. Zaman zaman rakiplerinden korkup izleyicilerin üzerine doğru kaçan develer heyecanlı anların yaşanmasına neden olurken, bu yıl Karpuzlu halkının güreşlere olan ilgisinin geçen yıllara oranla oldukça düşük olduğu belirtildi.

Meteorolojik verilere göre, havaların önümüzdeki günlerde soğuyacağını ve develerin bu süreçte tam olarak kızgınlık dönemine gireceğini belirten deveciler, "Güreşler Aralık ocak aylarında daha kızgın ve kıran kırana geçer. Kış mevsimi girdi ancak hava şartlarının da etkisi ile pehlivan develer henüz kızgınlaşma dönemine girmedi" diye konuştular. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karpuzlu Marmara Akdeniz Ege Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title