Haberler

Ecevit'in Doktoru: "Yüksek Kortizon Nedeniyle Başbakan'ın Omurgalarında Kemik Erimesi Vardı"

Eski Başbakan Bülent Ecevit'i iyileştiren doktor olarak bilinen Mücahit Pehlivan, Ergenekon davasında tanık olarak dinlendi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'i iyileştiren doktor olarak bilinen Mücahit Pehlivan, Ergenekon davasında tanık olarak dinlendi. Pehlivan, Ecevit'in Başkent Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisi sırasında yüksek kortizon nedeniyle omurgalarında kemik erimesi olduğunu belirterek, "Başbakan'ın uzun süre yatmasını gerektirecek bir hastalığı yoktu" dedi.

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında eski Başbakan Bülent Ecevit'i iyileştiren doktor olarak bilinen Mücahit Pehlivan tanık sıfatıyla ifade verdi. Mücahit Pehlivan, duruşma çıkışında cezaevi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Duruşmada, Bülent Ecevit'in başkent Üniversitesi'yle ilişiğini kestikten sonraki ve kendisiyle devam eden süreci anlattığını ifade eden Pehlivan, "Bildiklerimi, gördüklerimi yüzde yüz emin olduklarımın hepsini söyledim. Hiç kimseyi itham etmedim, hiç kimseyi suçlamadım. Fakat ortada bir yanlışlık var ve bu yanlışlık çok bariz. Bu yanlışlık nereden kaynaklanıyor hem fikir değiliz davanın müdahilleriyle. Bir kortizon olayı vardı Başbakan'ın yüksek kortizon kullanımı nedeniyle omurgalarında kemik erimesi ve sırt omurgasında bir kırık söz konusuydu. Bu kırık zararsız bir kırıktı, felç yapma riski olmayan bir kırıktı, Başbakan'ın yatmasını gerektirmeyecek bir kırıktı. Başbakanlığı sürdürmesini engellemeyecek bir kırıktı. O dönemde merhum Başbakan çok hastaymış gibi adeta Başbakanlığı yapamayacakmış gibi bir tablo çiziliyordu. Gerek medya tarafından, gerekse bana iletilen tarafıyla uzun süre yatakta yatması gerekiyormuş gibi lanse edildi. Ayrıca kullandığı bazı ilaçlarda düzenleme yapmıştım. Her zaman başkent grubu bize 'siz bunu tek başınıza nasıl yaptınız' diye soruyorlardı. Bugün nasıl yaptığımızı da anlattık, ekibimizdeki hocalarımızın isimlerini de verdik" diye konuştu.

Pehlivan, bir basın mensubunun, "Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yanlış bir tedavi uygulandı diyebilir miyiz?" sorusu üzerine, "Ben Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yanlış bir tedavi uygulandı diyemem. Ama şunu söyleyebilirim Başkent'te veya başka bir yerde nerde uygulanmışsa bir tedavi vardır o tedaviyi biz kestik ve hastamız iyileşti. Tıpta yanlış tedavi yaptınız demek çok zor ama bazen bir ilacı keserek bir insanın hayatını kurtarabilirsiniz, bazen de bir ilacı fazla vererek bir insanın hayatına mal olabilirsiniz" dedi.

Kemik erimesinin çok ciddi bir hastalık olduğunu anlatan Pehlivan, "Kemik erimesi bulunduğu yere göre o bölgede çok çabuk kırılmalara neden oluyor. ya kullanılan ilaçlarda bir yan etki olacak, ya bir tümör olacak veya o bölgede başka bir hastalık olacak başka bir hastalıkta yoksa kemik erimesinden başka bir şey akla gelmiyor.

Sırt bölgesi kolay kolay kırılmayacak bir bölge öyle yürürken kırılmaz eğer kırılıyorsa o zaman o bölgenin kemik kalitesinde bir bozukluk var demektir" diye konuştu.

Şimdi bakıldığında o dönemdeki bazı şeyleri daha net görebildiğini dile getiren Pehlivan, "Başbakan'ın minibüse binmesini gerektirecek bir hastalığı yoktu, asansöre binmesini gerektirecek bir hastalığı yoktu, uzun süre yatmasını gerektirecek bir hastalığı yoktu. Bunlar hepinizin aklına ne getiriyorsa benimde onları aklıma getiriyor" diye konuştu.

Pehlivan, Başkent Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedaviye devam edilmesi halinde çok daha vahim sonuçların ortaya çıkmış olabileceğini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mücahit Pehlivan Bülent Ecevit İstanbul Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

Bakmadan Geçme

Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title