Haberler

Diyarbakır'da İnanç Krizi ve Çıkış Önerileri Paneli Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen 'İnanç Krizi ve Çıkış Önerileri' panelinde konuşmacılar, modern düşüncenin krizi, günümüz inanç krizine hadislerden bakış, çağdaş hurafeler kıskacında insan ve iman, yabancılaşan varlığın öze dönüşü konularını ele aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi işbirliğiyle "İnanç Krizi ve Çıkış Önerileri" paneli düzenlendi.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Bağcı, gençlerin merak ettiği soruları cevaplamak için sahaya indiklerini söyledi.

Katılıcılardan Prof. Dr. Necmi Derin, 'Modern Düşüncenin Krizi' konusunu ele alırken Dr. Öğr. Üyesi Osman Yağmur, 'Günümüz İnanç Krizine Hadislerden Bakış' konusunu anlattı. Dr. Ahmet Akdeniz ise, 'Çağdaş Hurafeler Kıskacında İnsan ve İman' hakkında, Dr. Faruk Evrenk de 'Yabancılaşan Varlığın Öze Dönüşü' konulu bir sunum yaptı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Dicle Üniversitesi Diyarbakır Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title